Mladost i Sloga slavili pobjede, Bosna poražena na gostovanju

Odigrane su prvenstvene utakmice 12.kola Druge lige FBiH „Sjever“, u kojem su Mladost i Sloga upisale pobjede, dok je Bosna poražena na gostovanju.

Mladost je u Kikačima savladala Napretka iz Matića sa 4:1. Strijelci za klub iz Kikača bili su: Vrabac, Husić, Adrović i Hasić.

Sloga iz Tojšića je sa visokih 9:0 slavila u Prokosovićima. Trostruki strijelac je bio kapiten Amel Fejzić, Admir Zulfić je mrežu domaćih pogodio dva puta, dok su se u strijelce još upisali: Adi Kadić, Elvir Majdančić i Amar Isanović, uz jedan autogol Prokosovića.

Bosna iz Kalesije je kao gost poražena u Orahovici sa 2:1. Bosna je golom Omerovića vodila sa 0:1, da bi domaći u drugom poluvremenu izjednačili rezultat, a u sudijskoj nadoknadi i stigli do pobjede.

Nakon ovog kola, Mladost iz Kikača je na petoj poziciji sa 20 bodova, Koliko ima i Bosna iz Kalesije na šestom mjestu. Sloga iz Tojšića je dvanaesta sa 15 bodova.

Bosna iz Kalesije u sljedećem kolu dočekuje Gornji Rahić. Sloga će na stadionu “Ada” u Tojšićima ugostiti Orahovicu 74, dok će Mladost iz Kikača gostovati u Priluku.

(Radio Feral)