MINISTRICA TURKOVIĆ ISTINU O BIH GOVORILA JE NA SVJETSKOJ SCENI: POGLEDAJTE SAMO DIO SUSRETA S BROJNIM DRŽAVNICIMA

Od početka ove godine imala je susrete sa predsjednicima, premijerima i ministrima – čak 31 države sa pet kontinenata!

Istinu o BiH govorila je na svjetskoj sceni i pred najvažnijim auditorijima:

  • Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u Njujorku, Vijeće za ljudska prava UN u Ženevi, Vijeće Evropske unije i Sjevernoatansko vijeće NATO u Briselu, Skupština Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, samit OSCE u Štokholmu, samit Organizacije islamske konferencije u Islamabadu, Globalna koalicija za poraz ISIS-a, samit ministara u Londonu, EU-Zapadni Balkan u Brdu kod Kranja, Sigurnosna konferencija u Minhenu, sastanak Međunarodne agencije za atomsku energiju IAEA u Beču, konferencija SEECP u Briselu, samit Unije za mediteran u Barceloni, Ministarska konferencija Vijeća Evrope u Torinu…

Ministrica je, između ostalog, učestvovala i u renomiranim skupovima Doha Forum i Antalija Forum u Kataru i Turskoj, te ispraćajima prijatelja BiH Madeleine Albright, bivše državne sekretarke SAD te senatora Boba Dola u Nacionalnoj katedrali Vašingtonu.  

Tokom više stotina susreta sa najvišim svjetskim državnicima ministrica Turković se zalagala za napredak, mir i stabilnost u BiH regiji te podršku reformama i izgradnji države.

  • Za sve građane Bosne i Hercegovine i beskompromisno za prava svih. Za budućnost – poručuje Turković na svom Facebook profilu.

Video pogledajte i OVDJE.

Izvor: hayat.ba