Milenković: Pravimo bazu podataka djece iz BiH, da ne propustimo novog Zlatana Ibrahimovića

Pomoćnik Sergeja Barbareza selektora “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Ninoslav Milenković, govorio za N1 o predstojećim planovima novog stručnog štaba Zmajeva.

Bivši reprezentativac i sada skaut reprezentacije BiH, koji je upisao 16 nastupa u nacionalnom dresu, istakao je dugoročni plan stručnog štaba.

“Ideja je da se napravi platforma i baza podatak, sve djece koja imaju veze sa BiH u cijelom svijetu. Da tačno znamo gdje nam koje dijete igre i da pratimo njihov razvoj u svim generacija. Da nam se ne desi, da propustimo nekog novog Zlatana Ibrahimovića”, kazao je Milenković.

Milenković ističe zajedništvo među novim članovima stručnog štaba, koje datira još od prije dvije decenije.

“Jednostavno sama činjenica da nakon 20 godina smo svi tu kao jedan. Kao pre 20 godina, govorio sama za sebe, da odnos između nas je bio zaista istinski. I na terenu i van terena. I to je jedini putokaz za odnos koji imamo između sebe i potvrda, da je to jedna zdrava atmosfera”, objasnio je nekadašnji igrač BiH.

Kompletan intervju sa Ninoslavom Milenkovićem pogledajte OVDJE.

The post Milenković: Pravimo bazu podataka djece iz BiH, da ne propustimo novog Zlatana Ibrahimovića appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba