Mali Ilija (13) je svoju tajnu odnio u GROB: Najtužnije mjesto, majčini jauci PARAJU nebo

 

TTrinaestogodišnji Ilija N. iz Donjeg Dobrića kod Loznice koji se u četvrtak uveče objesio u potkrovlju porodične kuće, sahranjen je na seoskom groblju, piše Objektiv.

Veliki broj jmeštana ispratio je dječaka na vječni počinak, a jauci majke parali su nebo nad ovim jadarskim selom još od trenutka kada je jedno od svojih petoro djece pronašla obješenog.

Komšije koje su čule njen vrisak i zapomaganje, pozvale su policiju i hitnu pomoć, ali i poslije nekoliko pokušaja reanimacije, mogli su samo da konstatuju smrt dječaka.

Komšija Milivoje ne krije tugu zbog tragično izgubljenog mladog života. Na pitanje zašto je to dječak uradio, da li ga je možda majka tukla, on samo odmahuje glavom.

– Teško je to reći, da li ga je tukla, ne znam nismo baš blizu njih da bih mogao da odgovorim na to pitanje, ali po pričama drugih nisam čuo da se to dešavalo… Prošle godine mlađi brat se zbog jednog nestašluka sakrio u sijeno, ali su ga ubrzo pronašli nepovrijeđenog – kaže Milivoje.

On ističe da je tragično nastradali dječak rastao u koliko toliko normalnoj porodici, ali da je otac često bio van kuće, dok je majka poslije otkaza na poslu sama bila kući sa djecom, prenosi Informer.

– Otac je radio u jednoj privatnoj firmi, stalno je bio po terenima, pa je majka poslije otkaza u firmi bila više s njima… Kada se prošle godine mlađi brat sakrio, vikali su da su roditelji krivi, ali šta ja znam – ispričao je Milivoje.

 

Porodica Nikolić dospjela je u žižu javnosti prije nepunih godinu dana kada je nestao tri godine mlađi brat preminulog dječaka. Tražili su ga 20 sati čitavo selo i policija, a pronađen je kako spava u sjeniku pored kuće, bez vidljivih povreda, sem manjih ogrebotina od sijena.

Šta je njegovog starijeg brata navelo na ovako užasan čin, najvjerovatnije se nikad neće znati.

Slomljeni bolom za prerano izgubljenim životom veliki broj mještana ispratio je Iliju na vječni počinak. Svoju tajnu u grob je odnio, piše Objektiv.

Izvor: haber.ba