Made in Kalesija: CNC Team predstavio inovativnu mašinu na sajmu “GRAPOS EXPO”

Firma CNC Team Kalesija učestvovala je na Sajmu poduzetništva “GRAPOS EXPO” 2023 Gračanica.

CNC Team predstavila je najnovije proizvode i usluge koje su dizajnirane kako bi unaprijedile vaše poslovanje i olakšale svakodnevne izazove.

Grapos Expo svake godine okupi preko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine kao i iz regije, a ovo je veliki uspjeh i za kalesijsku firmu koja se bavi izradom CNC mašina, koje su na domaćem i svjetskom tržištu sve zastupljenije i traženije.

Prezentacija kalesijske firme CNC Team bila je jako uspješna, što je pokazala zainteresonavost posjetitelja, koji su informisali se za njihovu mašinu inovativne proizvodnje.

Tim mladih i ambicioznih mašinskih inžinjera, kompanije CNC iz Kalesije, osnovane 2018. godine, prepoznao je značaj i vrijednost CNC mašina u proizvodnji, kao i potrebe bh. tržišta za istim, a danas se bave i industrijskim rješenjima, programiranjem i automatizacijom.

Pokrenuli su i izvoz CNC mašina na tržište EU, najviše u Hrvatsku i Njemačku, gdje izvezu oko 20 posto godišnje proizvodnje mašina.

Najviše proizvode CNC mašine za obradu drveta, aluminija, kao i za rezanje metala. Također, izrađuju CNC mašine i prema mjerama i zahtjevima kupaca.

VIDEO:

[embedded content]