Lome li se kola na Pjaniću?

Piše: Saša Ibrulj

Od trenutka kada se počela raspadati generacija iz Brazila, Pjanić je predstavljan i etiketiran kao predvodnik, velik zvijezda, naravno uz Edina Džeku. Igrač od kojeg se uglavnom automatizmom traži da bude najbolji, da ako može i presudi…

Za nogometnu reprezentaciju BiH to nije ništa novo. Odlasci onih najboljih, njihovo povlačenje, kada to nitko nije očekivao. Neki su napustili reprezentaciju BiH, upitnici su ostali otvoreni do danas. Dovoljno je prisjetiti se recimo Hasana Salihamidžića koji po navijačima nekada i po medijima ” nije za reprezentaciju igrao dovoljno dobro kao u Bayernu”.

Slična stvar se godinama događa s Miralemom Pjanićem, ali i nekim drugim igračima ili se događala. Od trenutka kada se počela raspadati generacija iz Brazila, Pjanić je predstavljan i etiketiran kao predvodnik, velik zvijezda, naravno uz Edina Džeku. Igrač od kojeg se uglavnom automatizmom traži da bude najbolji, da ako može i presudi u nekim utakmicama.

Nažalost, to se nije baš često događalo, ali se i njemu ono što se kaže “poklopilo” da preuzme teret u jednoj poprilično skromnoj selekciji. I kako to obično bude nije isključeno da se “kola lome” baš na Pjaniću. Koji se našao na udaru medija nakon Finske, posebno navijača nakon što su objavljeni snimci Miralema iz nekog od večernjih ili noćnih izlazaka.

Zašto su objavljeni sada ili tko ih objavio, zna onaj čiji jesu snimci. Dan nakon posljednje utakmice u ovom ciklusu, koju Miralem nije igrao pojavila se informacija kako Pjanić razmišlja o završetku reprezentativne karijere. Nakon svega što se izdešavalo u posljednje vrijeme. Već u 31. godini jako blizu konačne odluke da završi reprezentativnu karijeru. Već danima se lomi da tu odluku “prelomi preko jezika” i sve iz sebe “istrese” u javnost. Naravno, ova informacija se pojavila u medijima, a sve do onog trenutku dok se sam ne oglasi Miralem Pjanić, nećemo znati je li sve u domeni špekulacije ili je istina.

Izvor: Bljesak

The post Lome li se kola na Pjaniću? appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba