LJUBAV PREMA BOSNI I HERCEGOVINI: EMOTIVAN NASTUP UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ‘ZAHID BARUČIJA’ IZ VOGOŠĆE

Učenici ove škole su, kroz pjesmu, igru i umjetnički izraz, iskazali svoju neizmjernu ljubav prema Bosni i Hercegovini.

U jednosatnom programu, obogaćenom patriotskim pjesmama, mališani su svojim srcima pjevali svojoj domovini, isporučujući mnoštvo poruka ispunjenih ljubavlju. Njihove riječi su bile poput toplih sunčevih zraka, izlazeći iz njihovih srca, nosile su snažne poruke ispunjene patriotizmom.

Generacija koja je nastupila na ovom događaju dala je snažnu poruku o ljubavi prema Bosni i Hercegovini. Njihova predanost, hrabrost i entuzijazam svjedoče o snazi koja će voditi ovu zemlju u budućnosti. Njihova ljubav prema BiH duboko je usađena, a njihova spremnost da nastave putem svojih roditelja i najbližih jamči svijetlu budućnost ove države.

Svečanost je bila prožeta pjesmom, recitacijama i igrom, gdje su učenici jasno i glasno poručili da će Bosna i Hercegovina biti onakva kakva jeste – snažna, jedinstvena i nezavisna, kako je zacrtano 1. marta, na dan njezine nezavisnosti.

Ova divna inicijativa učitelja i nastavnika rezultirala je nezaboravnim trenucima, gdje je ljubav prema domovini bila glavni junak. Mališani su kroz svoje izraze lica i umjetnički izraz prenijeli snažnu poruku o miru, ljubavi i optimizmu za budućnost Bosne i Hercegovine.

Učenici ove škole su svojim srcem prepoznali dolazak jednog od najljepših perioda u godini. Njihov osvrt na predstojeće dane obogatili su predivnom ilahijom, najavljujući sretno i radosno isčekivanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine te svetog mjeseca ramazana.

Njihova radost i nestrpljenje odjekuju u ljubavi prema svojoj domovini i blagoslovljenom duhovnom periodu koji dolazi.

The post LJUBAV PREMA BOSNI I HERCEGOVINI: EMOTIVAN NASTUP UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ‘ZAHID BARUČIJA’ IZ VOGOŠĆE first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba