Ljepota na ulicama Tuzle: Behram-begova medresa svečanim defileom ispratila 347. generaciju (FOTO)

Svečanim defileom koji je krenuo ispred Behram-begove medrese, a nastavio se kod spomen-obilježja na Kapiji, haremu Džindijske džamije te završio ispred portala nekadašnje škole na Skveru ispraćena je 345. generacija učenika ove ustanove, koja je po svojim ostvarenjima niz godina najbolja u Tuzlanskom kantonu.

“U ovoj generaciji imamo 58 maturanata i 58 maturantica, a među njima četiri hafiza i jednu hafizu. Kroz svoje školovanje na mnogobrojnim takmičenjima naši maturanti su postizali odlične rezultate. Ponosni smo na njih i očekujemo da u budućnosti nastave sa svojim školovanjem i usavršavanjem”, kaže hafiz Nedžad Vehabović, profesor kiraeta u medresi.
Maturanti i maturantice te uposlenici Behram-begove medrese na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti, položili su ljiljane i proučili Fatihu za žrtve masakra počinjenog 25. maja 1995. godine u granatiranju Tuzle s položaja Vojske RS.

U Tuzlanskom kantonu se vrednuju rezultati osnovnih i srednjih škola, a Behram-begova medresa je godinama prva na toj tablici.
Potom su proučili Fatihu u haremu Džindijske džamije za nekadašnje profesore Behram-begove medrese, a ispred portala na Skveru dočekale su ih porodica i rodbina gdje je upriličeno zajedničko fotografisanje. (Anadolija | Foto: Hanuma.ba)

The post Ljepota na ulicama Tuzle: Behram-begova medresa svečanim defileom ispratila 347. generaciju (FOTO) appeared first on Hanuma.ba.