Lažno se predstavio kao radnik Vodovoda i od starice ukrao 12.000 KM

Da je opljačkana, nesretna žena je shvatila je tek kada je lažni radnik otišao: Soba je bila ispreturana, a novca nije bilo na mjestu gdje ga je ostavila. Odmah je pozvala policiju…

Trebinjski istražitelji su nakon 12-mjesečne istrage otkrili ko je osoba koja se lažno predstavljala kao radnik javnog preduzeća Vodovod iz Bileće i koja je od starice ukrala 12.000 KM.

Pretraga stana

Kako saznajemo, radi se o 41-godišnjem Draganu Preli iz Čapljine, poznatom odranije po prevarama i teškim krađama. On se tereti da je 18. marta prošle godine opljačkao staricu, prethodno joj se predstavljajući da je radnik Vodovoda.

Najprije joj je rekao da mora da pregleda vodovodne instalacije u stanu jer mu je rečeno da nešto nije uredu.

– Ona ga je pustila unutra, a prevarant je pretražio cijeli stan. U jednoj od soba je našao 2.000 eura te 8.000 maraka i uzeo ih. Dok je pregledao sobe po stanu, starica ga nije pratila i nadgledala jer nije ni slutila da će ostati bez ušteđevine i da joj je u kući prevarant. Da je opljačkana, shvatila je tek kada je lažni radnik Vodovoda otišao. Soba je bila ispreturana, a novca nije bilo na mjestu gdje ga je nesretna žena ostavila. Odmah je pozvala policiju koja je sve do sada radila na ovom predmetu, rekao nam je izvor blizak policiji.

Osumnjičeni Prelo je do sada više puta hapšen i ispitivan zbog krađa i prevara, a često je nakon počinjenih krivičnih djela bježao i van BiH.

Poznat je po tome što je na području Hercegovine varao starce i ožalošćene usamljene osobe kojima neko premine. Pratio je osmrtnice i odlazio na vrata ožalošćenih kojima se lažno predstavljao kao daljnji rod koji je u nevolji. Kada bi ga pustili u kuću, obično je krao novac.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, kazali su da su protiv osumnjičenog podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

Apel policije

– Krađa je počinjena 18. marta prošle godine. Prema prijavi tog dana je nepoznato lice, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o D. P, došlo na vrata mještaninu u Bileći i predstavilo se kao radnik JP Vodovod iz Bileće kako bi na prevaru ušlo u stan. Nakon što je ušao, osumnjičeni je iz stana ukrao ukupno 12.000 maraka, pojasnili su u PU Trebinje i apelovali na sve građane da ne dozvoljavaju ulazak u stan nepoznatim licima.