KO SDP BiH Tuzla: JP Međunarodni aerodrom Tuzla

Samo šest dana ranije, na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, predsjednik Kluba SDP BiH u Skupštini TK, Dževad Hadžić tražio je sazivanje tematske sjednice i informaciju o stanju u JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

Stanje u jednom od najznačajnijih javnih preduzeća, od strateškog značaja za razvoj Tuzlanskog kantona, tokom prošle sedmice bilo je zabrinjavajuće.Danas, ispostavlja se da su pogrešne procjene i loše politike, ovaj nekada respektabilan aerodrom, već dovele u ozbiljnu krizu.

Po informacijama iz medija, jučer je i zvanično ukinut značajan broj preostalih letova sa tuzlanskog aerodroma.

Budžetska sredstva usmjerena na podršku aerodromu i subvenciju avioprevozniku (nešto više od 5,5 miliona KM) je doslovno “odnio vjetar” pod krilima polupraznog aviona.

Tražimo odgovore, hitno održavanje tematske sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, informaciju o stanju u JP Međunarodni aerodrom Tuzla i konkretan prijedlog mjera za spas aerodroma.

Apelujemo da barem ovaj put, za saradnike na izradi Programa mjera uzmete stručna a ne podobna lica. Opravdan strah javnosti je, da je već suviše kasno …/Služba za informisanje Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla/

www.zivinice.ba

Source: enovosti.ba

Drugi čitaju:

Izvor https://tkportal.ba/