Ko je ubio Mediju kod Visokog: Pucali svi, Dževad i Tajib ranjeni (FOTO)

Radeći na rasvjetljavanju ubistva Medije Husejinović (54) koje se dogodilo u romskom naselju Topuzovo Polje kod Visokog, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapsili su i Hajru i Nihada Husejinovića, supruga i sina Indire Husejinović, koja je privedena odmah nakon ubistva.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break’); });

Indira Husejinović (47) osumnjičena je da je u subotu ubila svoju jetrvu i sestru Mediju, a u pucnjavi u kojoj su učestvovali i njen suprug i sin, ranjeni su njen djever Tajib Husejinović i njegov sin Dževad. U pucnjavi je ranjen i Indirin sin Nihad Husejinović, piše Dnevni avaz.

Istragom je utvrđeno da je Hajro Husejinović pucao iz oružja koje je koristila i njegova žena Indira.

Redakciji “Dnevnog avaza” jučer se telefonom javio ranjeni Tajib Husejinović koji je smješten u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break_1’); });

Kazao je da je njegov brat Hajro sa suprugom Indirom pucao u Mediju.

– Čitam u novinama da je Indira ubila Mediju i sve nas ranila. Oni su dali lažnu izjavu kako bi moj brat mogao dati velike pare i nju izvući iz zatvora, a on je pucao u Mediju. Hajro je rekao Indiri; Idi ti reci da si ti na sve njih pucala, a ja ću s parama da te vadim – ispričao je Tajib.

Tijelo nastradale ostalo na mjestu pucnjave (Foto: Dnevni avaz)

Sukob u porodici koja se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina, nastao je nakon što se prije sedam dana ubio Hajrin i Indirin sin Mirsad, zbog čega su oni sumnjičili Mediju da se koristila crnom magijom.

– Navodno da mu je neki hodža rekao da je neko od nas tražio crnu magiju i da se dijete ubilo zbog toga. Hajro je prvi nas nazvao i rekao: “Sve ću vas pobiti, i unučad ću pobiti”. Zovem ja njega: ”Stani, brate, gdje ćeš to raditi”, kumim ga i ja i ostala braća da to ne radi, a on kaže: “Subota ili nedjelja sve ću vas pobiti”. Ja sam mu rekao: “Haj'mo u crkvu da se zakunemo, a on je rek'o: “Neću u crkvu, hajmo kod hodže”, da gleda hodža sve nas u oči i da kaže je li neko pravio crne magije – ispričao je Tajib.

Tajib s nastradalom suprugom Medijom

U subotu su se svi skupili na platou ispred porodične kuće da idu kod hodže, ali prema Tajibovim riječima, Hajro i Nihad počeli su pucati na sve njih. Tajiba je izvukla kćerka, a njegov sin Dževad je ranjen.

– Nihad je sam sebe ranio iz automata, a oni su se dogovorili da kažu da je majka pucala. Ima dokaza da je Mirsadova supruga rekla svojoj svekrvi Indiri: “Mirso se hoće ubiti”. Snaha je svekrvi prenijela, a svekrva to Hajri nikada nije kazala – tvrdi Tajib Husejinović.

Vijest Ko je ubio Mediju kod Visokog: Pucali svi, Dževad i Tajib ranjeni (FOTO) se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba