Ko je Matej za kojim traga cijeli Beograd: “Živi bogovski, ne očekuj ništa”

Međutim, u jednom trenu je ustao i napustio klub. Njegov izlazak iz kluba snimljen sigurnosnim kamera, a izvor otkriva što se na tim snimkama vidi.

No, ko je Matej Periš, mladić iz Splita kojeg sad traži cijeli Beograd?

Rođen je 1994. godine u Splitu. Prema riječima njegovog oca, Matej je trenirao vaterpolo, bio je sportista i nepušač. Govorio je o njemu njegov otac Nenad kroz kontekst mogućeg pada u rijeku.

“Mislim da zbog njegovog stanja i kondicije, znanja o plivanju i vještine ne dolazi u obzir da bi pao u rijeku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja”, rekao je Periš.

Recimo i da je Matej završio gimnaziju i Ekonomski fakultet. Preko ljeta je radio kao skiper, prenosi Index.

Periš ima otvoren Instagram profil, na kojem, doduše, u zadnje vrijeme i nije aktivan. Kako se tu može vidjeti, volio je putovanja, tako se tu nalaze fotografije iz Amsterdama i Praga, kao i njegove snimke dok skače u more i roni.

Inače, zadnja objava na Instagram profilu objavljena je u februaru 2020. godine. No, nastali su tu neki komentari zadnja dva dana, pa se tako za Mateja moli, ali i pišu neistine da je pronađen mrtav.

U opisu Periševog profila stoji: “Živi bogovski, ne očekuj ništa.”

Kako je rekao Matejev otac, ovo je bio prvi put da je Matej došao u Beograd s prijateljima, s kojim je trebao dočekati Novu godinu.

Dodajmo i da Matej ima dvije sestre, o čemu je također govorio njegov otac.

“Rekle su mi: ‘Tata, idi, nađi ga’, rekao je Nenad Periš, koji trenutno u Beogradu traži svog sina, prenosi Radio Sarajevo.

Izvor: haber.ba