Klinička bolnica Dubrava bit će evakuisana zbog pojave koronavirusa

 

Dva liječnika zarađena koronavirusom

U Kliničkoj bolnici Dubrava utvrđena je za dva slučaja zarade koronavirusa, zbog čega će bolnica biti evakuirana, potvrdio je u nedjelju ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Znam samo da su dva djelatnika potvrđena, detalje ne znam”, rekao je Capak za Dnevnik.hr i potvrdio kako će zbog toga evakuirati bolnicu u zagrebačkoj Dubravi.

Dva novooboljela pacijenta od koronavirusa u Zagrebu liječnici su u KB Dubrava, piše Jutarnji list na svom portalu i navode kako će, prema svemu sudeći, KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice pregledati sve pacijente na hitnim prijemima koji su inače bili liječeni u KB Dubrava.

Prijedlog je, navodi Jutarnji list, da KB Dubrava zbog činjenica da je virus ‘ušao’ u bolnicu postaje tzv. respiracijska bolnica za liječenje najtežih bolesnika oboljelih od Covida-19.

Uredba koja je donio ministarstvo, a kod koga zdravstveni djelatnici dok traje epidemija mogu biti ‘izabrani’ iz jedne u drugu ustanovu, temelj će biti zaposlen u KB Dubrava, odnosno u islamu će im dolaziti liječnici iz drugih zagrebačkih bolnica koji se bave intenzivnim brigom, prenosi Hina.