KK ”Bosna” i ljubitelji sporta u Kalesiji žele seniorsku ligu, nadležni organi govore ”nemamo novca”

KK ”Bosna” je jedan od klubova koji broji najviše članova, kako u Kalesiji, tako i u TK. Upravu čine mladi, sposobni ljudi koji žele skloniti djecu i omladinu sa ulica, spasiti ih kladionica i kafića. Klub koji redovno organizuje humanitarne akcije za pomoć teško ugroženim ili bolesnim sugrađanima. Ali isto tako i klub koji postiže uspjehe i koji je izrodio vrhunskog košarkaškog reprezentativca BiH Mirsada Pilavdžića.

Igrači iz KK ”Bosna” napornim radom i velikim dokazivanjima u prijateljskim i ligaškim utakmicama fasciniraju trenere iz mnogih većih klubova.

Proteklih mjeseci u KK ”Bosna” Kalesija javila se ideja o formiranju seniorske ekipe koja bi se takmičila u A2 ligi. Nakon saznanja za ovu ideju mnogi privrednici su se javili i bili spremni pomoći.

Uprava KK ”Bosna” slala je dopise općinskom načelniku, bilo je brdo obećanja od kojih ni jedno nije ispunjeno.

Za osnivanje seniorskog tima, prijavu i pokriće cijele sezone potrebno je 8.000 KM.

Ovaj primjer pokazuje da je tzv. ”MILION ZA SPORT”  ‘odletio’ u novčanike i bankovne račune organa vlasti prilikom olujnog nevremena koje je prije nekoliko mjeseci zadesilo našu općinu ili ipak nestao u koritu rijeke Spreče prilikom velikih padavina.

Jučer je u kabinetu općinskog načelnika upriličen prijem za mlade povodom obilježavanja ”Međunarodnog dana mladih”. Poruka na kraju prijema bila je ”da ostanu u Bosni i Hercegovini i da je grade za sebe i za generacije koje dolaze”. 

Mladi iz Kalesije i KK ”Bosna” sigurno bi ostali u Bosni i Hercegovini, gradili je za sebe i generacije koje dolaze da imaju podršku, nažalost traže je u drugim općinama koje prepoznaju kvalitet i šalju ga dalje u Evropu i Svijet.

A. Mešanović
(Kalesijski.ba)

 

 

Komentariši