Katić otkrio kako je došlo do poziva za Zmajeve

Nikola Katić, stoper Zuricha, jedan je od novajlija među Zmajeva, odnosno jedan od igrača koji su promijenili sportsko državljanstvo i u budućnosti će nastupati za BiH.
Momak koji je prije 27 godina rođen u Ljubuškom, a koji je jedno vrijeme nastupao za mlađe selekcije Hrvatske, oduševljan je prijemom, prenosi Faktor.
– Ovo je moje prvo okupljanje sa reprezentacijom BiH i sve je pozitivno. Dobrodošlica je na vrhunskom nivou. Drugačiji je sistem nego klub, ali prilagodba mora biti brza. Za sada je sve pozitivno i nadam se da ćemo tako nastaviti – kazao je Katić, koji ističe da vjeruje u ovu reprezentaciju:
– Vjerujemo u tim. Za mene je apsurdno da se unaprijed upisuju porazi. Ko god misli da u Englesku i Italiju idemo sa upisanim porazima unaprijed, ne treba ni ići sa nama. Svaki sportista mora imati ambicije da ostvari najveće ambicije u sportu. Kroz ranije rezultat očekivano je da je javnost pesimistična, ali smo mi ti koji trebamo okrenuti stvari – poručio je Katić.
Objasnio je i šta je tačno prevagnulo da na kraju izabere BiH.
– Ovo je prvi put da sam kontaktiran od čelnika Saveza na ovakav način. Igrao sam za mlađe uzraste  Hrvatske i zahvalio bih ljudima s kojima sam sarađivao i koji su mi, da se ne lažemo, pomogli u karijeri. BiH je država u kojoj sam rođen, u kojoj žive moji roditelji, a ja planiram živjeti po završetku karijere. Kada je došao poziv Spahića, bilo je profesionalno. Došao je kod mene kući. Selektor je došao kod mene, zatim Papac, Milenković… Svi su bili ozbiljni. To mi je bio signal da krenem u promjenu sportskog državljanstva. Došao sam da ovdje budem do kraja karijere, naravno kada budem spreman i kada se na mene bude računalo.
Zadovoljstvo mi je što sam tu. Reprezentacija je uvijek čast. Iz malog sam mjesta iz male sredine, koji je u svijet krenuo preko treće hrvatske lige… Do sada sam ostvario dobre stvari, ali imam motiva i želje da se dokažem. Reprezentacija će mi puno pomoći, ali i ja ću se truditi da pomognem reprezentaciji. Čast mi je da sam tu – naglasio je Katić.

The post Katić otkrio kako je došlo do poziva za Zmajeve appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba