Kalesija: Održana javna rasprava

Nakon što je Skupština Tuzlanskog kantona usvojila nacrt Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu, otvorena je javna rasprava koja će trajati devedest dana.

O javnoj raspravi su obaviješteni svi pravni subjekti koje se ovo pitanje direktno tiče, ali i građani koji žele biti upoznati sa zakonima prema kojima će morati postupati oni koje su birali i oni koji ih predstavljaju. Svi su pozvani da dostave prijedloge, primjedbe i sugestije u za to predviđenom roku.

Pored navedenog, Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona održat će javne rasprave u svim gradovima i općinama Tuzlanskog kantona, predstaviti zakon, poslušati prijedloge i razmijeniti mišljenja sa licima na koja se ovaj zakon i odnosi.

S tim u vezi, u četvrtak, 26-og augusta 2021. godine u općini Kalesija održana je javna rasprava o nacrtu Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu. Ovom prilikom je prezentovan Zakon, a nakon toga se razvila konstruktivna diskusija u kojoj su brojna pitanja dobila odgovore i mnoge nejasnoće su razjašnjene.