Kako se uzgaja “trava” u BiH: Krao struju za dvije laboratorije marihuane (FOTO)

Banjalučanin Denijel Borjanić (44) uhapšen je zbog sumnje da je na području Gradiške napravio dvije laboratorije za uzgoj skanka, te prodavao drogu na području tog grada, piše portal Srpskainfo.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break’); });

Ono što je posebno zanimljivo u ovom slučaju, jeste da je Borjanić krao struju koju je koristio za laboratorije.

Uspješnu akciju otkrivanja laboratorije i hapšenja dilera izveli su pripadnici Policijske uprave Gradiške.

Portparol PU Gradiška Vesna Divljanović rekla je, navodeći inicijale osumnjičenog, da su akciju izveli u ponedjeljak, a da se Borjanić sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, te za krađu električne energije i prirodnog gasa.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break_1’); });

Ona je pojasnila da je radom na terenu, policija prikupila informacije da se u mjestu Donji Karajzovci, u pomoćnom objektu, nalazi improvizovana laboratorija za skank.

– Prilikom pretresa kuće i pratećih objekata koje, koristi osumnjičeni, oduzeto je više od 500 saksija, u kojima su se nalazili ostaci indijske konoplje, kao i oprema za proizvodnju i dalju prodaju droge, kao što su ventilatori, hemijska prihrana i cijevi za navodnjavanje – istakla je Divljanovićeva.

Ona je dodala da je osumnjičeni zamijenio kompletni glavni vod za eletkričnu energiju i prespojio ga sa kuće na pomoćni objekat.

Izvor blizak istrazi pojasnio nam je da je Borjanić iz Banjaluke, a da je u Donjim Karajzovcima kupio imanje gdje je proizvodio drogu.

– Prilikom ulaska u tu pomoćnu prostoriju policija je u jednom dijelu pronašla 504 saksije sa ostacima konoplje, a u drugom dijelu još 508 praznih saksija. Oko njih nađno je dosta listova indijske konoplje. U tom dijelu objekta nađena je i improvizovana laboratorija dimenzija osam puta devet metara. Ona je bila ograđena aluminijskom folijom, imala je ventilatore i sredstva za ubrzani razvoj – pojasnio je naš sagovornik.

On dodaje i da je u potkrovlju tog objekta policija pronašla još jednu manju laboratoriju dimenzija 2,5 puta 1,3 metra, koja je bila oblijepljena najlonom i staklenom vunom. Takođe, pretresena je i njegova kuća u Banjaluci, te su pronađeni telefoni i sim kartice.

Prema prikupljenim informacijama sumnja se da je on uzagajao i duži period prodavao marihuanu.

Saradnja

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su da su o hapšenju osumnjičenog upoznali dežurnog tužioca OJT Banjaluka, a koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv njega.

– Navedne aktivnosti sprovedene su u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i Policijske uprave Banjaluka – istakla je Vesna Divljanović.

Vijest Kako se uzgaja “trava” u BiH: Krao struju za dvije laboratorije marihuane (FOTO) se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba