Joško Gvardiol otkrio s kim provodi vrijeme nakon utakmica: ‘Jučer smo kod mene gledali film‘

Nogometni klub Manchester City pozvao je 14 mladih članova na ekskluzivnu press konferenciju s Mateom Kovačićem i Joškom Gvardiolom koji zajedno igraju u klubu, ali i u hrvatskoj reprezentaciji. 

„Da niste profesionalni nogometaši, što biste bili?“, pitao je prvi dječak.

„To je najteže pitanje, da budem iskren“, komentirao je Kovačić. „Kad sam bio mlad kao vi, samo sam razmišljao da ću biti nogometaš. Da nije bio nogomet, ne znam koji posao bih radio, ali vjerojatno nešto s mojim ocem“, rekao je Mateo. 

Na klasično pitanje s kim bi htjeli zaglaviti na pustom otoku od svojih suigrača, kroz smijeh su obojica priznali da bi voljeli da su zajedno na pustom otoku. 

„Zajedno smo došli ovdje u City i znamo se dobro“, objasnio je Mateo.

image

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol

David Blunsden/Actionplus/Profimedia/David Blunsden/Actionplus/Profimedia

„Tko se najgore oblači u svlačionici?“, pitao je sljedeći dječak.

„Čuo sam puno pritužbi od Matea na račun toga kako se ja odijevam“, kazao je Gvardiol. „Moram biti iskren s vama, u ovom trenutku to sam ja, ali radim na tome.“

„Tko je bio vaš nogometni idol kad ste odrastali?“, glasilo je sljedeće pitanje.

Gvardiol je odgovorio Messi i dodao da je sretan što je imao priliku igrati protiv njega. 

Mateo je odgovorio kako se puno promijenio otkad je bio mlađi.

„Ali kad sam u potpunosti počeo razumjeti nogomet, to je bio Iniesta iz Barcelone i Modrić koji je naš suigrač. Ta dva igrača su me inspirirala na to kako bih ja volio igrati.“

Vatreni su otkrili i kako se odmaraju nakon utakmica.

„Nakon utakmice volim provesti vrijeme s voljenim osobama. Primjerice, jučer smo proveli vrijeme zajedno“, na što se Mateo nasmijao kao i publika, ali Gvardiol je nastavio: „Kod mene smo gledali film. Također, igram puno video igara.“

image

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol

Farrell/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Farrell/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Kao svoje najdraže englesko jelo, istaknuli su engleski mafin koji su otkrili prije samo nekoliko dana, a radi se o malim kruščićima s kvascem. Mladi članovi Manchester Cityja pitali su hrvatske nogometaše za savjete kako postati uspješan u nogometu.

„Prvi je budi skroman, budi jak u izazovima koji dolaze u karijeri jer će biti puno uspona i padova“, rekao je Kovačić.

„Radi naporno svakog dana, ne boj se grešaka, svi rade greške i nema veze ako se dogode. Samo nastavi činiti svoj posao“, savjetovao je Gvardiol.

Otkrili su i kako nemaju jutarnju rutinu njege kose, a Joško je dodao da kosu samo stavi na stranu.

„Tko je najbolji plesač u timu?“, pitala je djevojčica, na što je nastupila tišina, pa su se obojica složila da je odgovor John Stones i Rodrigo Hernandez.

Izvor