Jedva je disao, a iz Hitne nisu došli: Šta su naveli kao obrazloženje

U 14:45 sam nazvao Hitnu Pomoć Zenica jer je čovjek na parkingu iz automobila povraćao i držao se za glavu pri čemu je izgledao jako loše. Čovjek je u autu i djeluje kao da jedva diše. Sive je boje, povučenih usana. Iz Hitne Pomoći mi momak kaže: “Možda mu ne treba Hitna možda je pijan, jesi li provjerio sta mu je?”. Ja treba da provjeravam šta je njemu! Šta znači to da mu ne treba Hitna ako je pijan? Ako je pijan toliko da povraća a sjedi za volanom automobila valjda po njima treba da se slupa pa da Hitna treba nekome drugome ko nije ni kriv ni dužan. Ja se stvarno ne mogu začuditi državi u kojoj živim i logici koja je ovdje postala normalna. Sve nenormalno je postalo normalno a normalno je postalo nenormalno. Svaka čast Hitna pomoći, ne daj Bože nikome da mu život ovisi o vama takvima. Da ne bude zabune: NISU DOŠLI!!!“, napisao je prof.dr. Skelić.

Ova njegova objava izazvala je burne reakcije, a mnogi su u svojim komentarima ukazali na negativna iskustva sa ovom službom.

Kontaktirali smo i Hitnu pomoć, a na telefon se javio dežurni dispečer koji je razgovarao s Skelićem, prenosi “Radio Sarajevo“.

Istakao je da je zamolio čovjeka koji je nazvao da prjavi slučaj da provjeri šta se dešava.

Zamolio sam ga da provjeri da li mu treba Hitna. Rekao je da ne može pomoći jer ga je strah da nema COVID-19, te da sve posmatra s prozora i da ne planira sići. Najčešće prolaznici zovu, Zbog ove situacije imamo pune ruke posla. Nakon moje druge molbe on je rekao da je obavio svoje i da neće ništa provjeravati. Očekivali smo da će neko zvati još, no niko nije zvao o konkretnom slučaju“, kazao je za “Radio Sarajevo” dežurni dispečer.