Izbori u SDA Kalesija: Ko će biti novi predsjednik SDA Kalesija?

Nakon poraza na Lokalnim izborima 2016 godine, SDA Kalesija još uvijek ima Povjereništvo. Do sada su se na čelu Povjereništva SDA Kalesija izmijenjali Taib Muminović, Edin Mušić i Edin Ramić. Trenutno je predsjednik Povjereništva Fadil Alić.

S obzirom da je 2020. godina izborna godina, unutarstranački izbori moraju se okončati prije Nove godine.

SDA Kalesija je na svojoj Facebook stranici tek sinoć objavila Odluku o sprovođenju izbora za sve organe i tijela u OO SDA Kalesija.

Prema slovu te odluke, izbori će se održati u subotu, 14. decembra, od 16,00 do 18,00 sati. Zanimljivo je da je odluka, koju je potpisao diplomirani pravnik Nermin Mujkanović, predsjednik izborne komisije SDA Kalesija, objavljena vrlo kasno, nepuna dva dana prije odrzavanja izbora po mjesnim ograncima.

Za izbor članova mjesnih ogranaka mogu glasati svi evidentirani članovi SDA. Osim rukovodstva svog mjesnog ogranka, oni će birati i delegate za Skupštinu SDA, koji će kasnije da biraju novo općinsko rukovodstvo SDA Kalesija. Nakon što se izaberu mjesni ogranci, svaki mjesni ogranak dužan je u roku od 48 sati dostaviti kandidate za Izvršni odbor i za predsjednika stranke. Čini se da nikad nije bilo više kandidata koji su se spominjali u javnosti. Među njima su i stari kadrovi poput Ismeta Mešića, Enver Jukanovića i Rasima Omerovića, ali kao kandidati se spominju Hasiba Kurtić, Amira Gutić, Fadil Alić, Hasan Ramić i Mirsad Halilović.ž

kalesijske novine / foto: facebook SDA Kalesija

PRATITE NAS NA FACEBOOKU