Iz FK ”Sloga” Tojšići najavljuju povratak i pobjedu protiv lidera na tabeli

U subotu (20.10.2018.) Na rasporedu je XI kolo Druge lige sjever u kojem će Sloga iz Tojšića ugostiti vodećeg na tabeli NK Čelić.

Činjenica da je klub iz Tojšića posljednji na tabeli 2. lige Sjever, ali ovih dana ipak postoje pozitivne stvari koje jasno kažu da će momci koji istrče na teren u plavo – bijelom dresu dati sve od sebe kako bi bodovi ostali u Tojšićima.

Sa zvanične fejsbuk stranice upućen je i poziv  navijačima da sutra u što većem broju dođu na stadion “Ada” i podrže mlade fudbalere sloge.

Podsjećamo, Upravu kluba su preuzeli mlade osobe, Tojšićani, dugogodišnji simpatizeri kluba, momci sa tribina (…) koji su proteklih godina bili samo posmatrači događaja u klubu, dok su odluke o radu kluba, kako na terenu tako i van terena, donosile sasvim druge osobe.

“Nova” uprava, osim stabilizacije stanja u klubu, odnosno zadatku da prije svega izađu iz rezultata krize, u prioritete stavlja povratak simpatizera Sloge, popularnih “Cincara” na tribine, kao i vraćanje pozitivnog ambijenta oko kluba u Tojšićima.

(Kalesijski.ba)