Isporučen osumnjičeni za ubistvo Ramiza Delalića Ćele!

Hayat je objavio ekskluzivne snimke danas na Graničnom prijelazu Orašje gdje su pripadnici policije Republike Hrvatske isporučili Lirima Bitićija kojeg je sarajevska policija označila kao glavnog osumnjičenog za likvidaciju Ramiza Delalića Ćele.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break’); });

Bitićija su danas na Graničnom prijelazu Orašje preuzeli pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

U skladu sa Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom istog suda osumnjičeno lice će od strane službenika sudske policije biti sprovedeno u nadležnu pritvorsku jedinicu – kazneno popravni zavod.

Lirim Bitići

Bitići zvani Svrka, osumnjičen je kako za ubistvo Ramiza Delalića, tako i pokušaj ubistva Amira Pašića Faće u Ulici Bazardžani na Baščaršiji. Svojevremeno se Muhamed Ali Gaši dovodio u vezu sa Bitićijem i ubistvom Ramiza Delalića.

Međutim, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu nije dokazana umiješanost Muhameda Ali Gašija u slučaju ubistva Ramiza Delalića. Bitići je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan. Nakon ubistva Delalića pobjegli su Audijem A6 zatamljenih stakala. Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta tokom uviđaja pronašli šest čahura automatskog oružja.

Vijest Isporučen osumnjičeni za ubistvo Ramiza Delalića Ćele! se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba