HRVATSKA – BIH 33:33 Odlični zmajevi u posljednjoj generalki prije Eura

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je 33:33 protiv reprezentacije Hrvatske u drugoj svojoj utakmici na Croatia kupu u Poreču.

Zadnji je to turnir uoči početka Eura 9. januara.

Reprezentacija BiH vodila je veći dio utakmice, obrana Hrvatske nije imala rješenja za sjajnog Panića, a Ivan Karačić, Vranješ i Prce također su stvarali velike probleme uspavanoj obrani Hrvatske. U napadu je malo toga funkcioniralo kako treba. Osim Igora Karačića, većina hrvatskih zvijezda kao da se nije pojavila na utakmici i s takvom igrom ova reprezentacija Hrvatske nema puno izgleda da dođe do medalje na Euru.

U samoj završnici Hrvatska je otišla na velikih +4, bilo je 32:28, a onda se dogodio neshvatljiv pad. Niz nevjerojatnih pogrešaka, bacanje lopte u ruke suparniku i BiH je izjednačila.

U zadnju minutu Hrvatska je ipak ušla s prednošću nakon gola s krila Ravnića, ali BiH s istekom vremena s crte zabija gol za zasluženi remi protiv Hrvatske.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Marko Panić sa 10 pogodaka, a u selekciji Hrvatske Igor Karačić sa sedam golova. 

Rukometaši BiH će nastaviti pripreme u Hrvatskoj, a 8. januara iz Zagreba će otputovati u Norvešku. Selektor Šuman uoči odlaska u Trondheim odredit će 18 igrača koji će predstavljati BiH na ovom takmičenju.

Reprezentacija BiH će na EP-u igrati u Grupi D, a u prvom meču 10. januara sastat će se sa domaćinom Norveškom. Dva dana kasnije snage će odmjeriti s Portugalom, dok će se 14. januara sastati s Francuskom. U drugi krug će se plasirati po dvije prvoplasirane selekcije iz šest grupa.