Hrvat nabrojao deset novčanih valuta pa zatrokirao na susjedima: ‘Ne pada mi na pamet’

Valute su jedinice novca koje se koriste kao sredstvo razmjene dobara i usluga u ekonomiji. Svaka država obično ima svoju nacionalnu valutu, koja se koristi za obavljanje transakcija unutar zemlje. Međunarodne trgovine obično uključuju razmjenu različitih valuta.

Postoje različiti faktori koji mogu utjecati na vrijednost valuta, uključujući ekonomske pokazatelje, političke stabilnosti, kamatne stope, trgovinski bilans i druge makroekonomske faktore. Vrijednost valute se obično izražava u odnosu na druge valute putem tečajeva ili deviznih tečajeva.

Naši novinari su jednog prolaznika upitali da ima u jednoj minuti nabroji što više novčanih valuta. Sudeći po videu ovaj se dečko jako dobro snašao, iako se zadnji čas sjetio eura, a zbunila ga je i bosanska marka. Pogledajte video.

@dnevno.hr

Biste li vi više znali? 💸💸 #dnevnohr #money #novac #valute #euro #dolar  #fyp #fy #viraltiktok #viral

♬ original sound – dnevnohr

Biste li vi mogli bolje?

“Nemam pojma više, ne znam. Ništa mi ne pada na pamet”, rekao je prolaznik našim novinarima i priznao da mu je ipak bio pritisak zbog kamera i mikrofona. S obzirom na sve, čestitamo mladiću na dobrom rezultatu.

Inače, neke od najvažnijih valuta u svijetu uključuju američki dolar (USD), euro (EUR), japanski jen (JPY), britansku funtu (GBP) i švicarski franak (CHF). Ove valute su često korištene u međunarodnim transakcijama i često se smatraju rezervnim valutama.

Mladi ne štede na krpicama: Ova djevojka na sebi ima pola prosječne hrvatske mirovine

Tržište valuta, poznato i kao forex ili devizno tržište, je globalno tržište na kojem se trguje valutama. To je najveće i najlikvidnije financijsko tržište na svijetu, koje funkcionira 24 sata dnevno, pet dana u tjednu. Investitori često trguju valutama u svrhu diversifikacije portfelja, zaštite od rizika, spekulacije na promjene tečajeva ili kao sredstvo za ostvarivanje dobiti putem razmjene valuta s nižim tečajem za one s višim tečajem.

Objava Hrvat nabrojao deset novčanih valuta pa zatrokirao na susjedima: ‘Ne pada mi na pamet’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.