Gotovo pola miliona KM za izgradnju Gradske dvorane u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovor sa Admirom Zolotom predstavnikom firme „Trisar-Inn“ iz Sarajeva vrijedan 483.315 KM, a riječ je o opremanju i uređenjenju Gradske dvorane u Kalesiji.

Izvođač radova ovim ugovorom obavezao se da će ugraditi sportski parket po FIBA standardima, koševe, opremu potrebnu za odigravanje
odbojkaških utakmica po najvećim standardima, golove za mali fudbal i rukomet,  semafor, stolice sa naslonom i mnoge druge stvari koje će objekat staviti u funkciju. Također tu su i građevinski radovi na uređenju prostora gdje će boraviti naši sportisti, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da su sredstva izdvojena iz Budžeta Općine Kalesija za ovu godinu, a pomoć je pružilo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čijem čelu je Edin Ramić.

Sredstva nisu dovoljna da u potpunosti završimo ovaj objekat koji je godinama bio prepušten sam sebi. Objekat prokišnjava, to moramo sanirati, moramo uraditi struju i nadam se da će pomoći i Vlada TK da ove godine objekat stavimo u funkciju kako naši sportisti ne bi išli u druge općine kako bi igrali utakmice, već da to bude pred domaćom publikom, istakao je načelnik Džafić.

Izvođač radova Admir Zolota kazao je prilikom potpisivanja ugovora da će već danas krenuti sa nabavkom svega potrebnog kako bi sve zakonske rokove ispoštovao te kako bi što prije Gradska dvorana bila stavljena u funkciju. Prema njegovom mišljenju sve bi trebalo biti završeno u roku od 60 dana, kada se krene sa radovima.

Damir Stoilkov predstavnik firme „Elan“ iz Slovenije koja će raditi parket, koševe i stolice za tribine, danas je obišao Gradsku dvoranu u Kalesiji gdje je izvršeno mjerenje površina na kojima su predviđeni radovi.

On je prilikom obilaska dvorane kazao da tribine nisu urađene po standardu, te da jedan dio tribine neće se moći opremiti stolicama jer isti ugrožava sigurnost posjetilaca.

Gradska dvorana Kalesija počela se graditi 2009.godine, a u njenu izgradnju do sada je uloženo 3.6 miliona KM.  Prema ranijim projektima za kompletan završetak Gradske dvorane u Kalesiji neophodna su sredstva u iznosu od 4.5 miliona KM.