(FOTO+VIDEO) Tajne turbo prostitucije: Usluge pružaju starlete, evo ko su klijenti i koliko to sve košta

Prvi slučaj “turbo” prostitucije raskrinkan je u četvrtak u Bjeljini kada je u jednoj luksuznoj vikendici skrivenoj među zelenilom i poljanama uhapšeno 35 osoba, od čega devet djevojaka među kojima je i srpska starleta Tijana Maksimović u javnosti poznatija kao Tijana Ajfon.

Prema dosadašnjim operativnim podacima, upravo je Tijana Ajfon ta koja je organizovala masovne orgije, i to nakon što je sa svojim drugaricama i saradnicama ilegalno, čamcem, prešla na teritoriju Republike Srpske.

Prvi raskrinkani slučaj turbo prostitucije privukao je veliku pažnju javnosti i u medijima u Srbiji i regionu kao bomba odjeknula je vijest o hapšenju ove kriminalne grupe kod koje je pronađen i kokain, kao i veliki broj oružja i pancira.

A šta je zapravo turbo prostitucija i po čemu se ona razlikuje od elitne?

Turbo prostitucija razlikuje se od elitne prostitucije i po tome ko su dame koje pružaju usluge, po cijenama, ali i po klijenteli koja u njoj uživa.

Elitne prostituke obično su djevojke nepoznate javnosti, studentkinje, manekenke, domaćice, zaposlene ili nezaposlene djevojke i žene koje su izuzetno njegovane i obrazovane.

Kako je za Blic ranije otkrio izvor iz policije, nerijetko u ovom poslu uživaju i već dobro situirane i uspješne žene koje ovaj posao rade jer vole da uživaju u luksuzu i društvu imućnih muškaraca.

Među njima ima i dama dobro poznatih javnosti, međutim one se uglavnom trude da javnost nikada ne sazna čime se bave kada padne noć. Iza sebe uglavnom imaju makroa koji brine o ugovaranju poslova, njihovoj bezbjednosti i isplati.

image

Sofija Gačić

Prošle godine u Srbiji je raskrinkana grupa koja se bavila elitnom prostitucijom, a koju je predvodio makro Mihailo Maksimović i tada je otkriveno kako je ova mreža funkcionisala – djevojke su morale da idu redovno u teretanu, kod kozmetičara, frizera, ginekologa, a obavezno je bilo i da završe kurs za lajf kouča, kako bi imale da pokažu sertifikat ukoliko ih policija uhvati sa klijentom. Djevojke su imale i vozača koji ih je vozio na sastanke sa klijentima i brinuo o njihovoj bezbjednosti.

Za razliku od elitnih prostitutki, turbo prostitutke su najčvešće starlete ili one koje to žele da postanu, “instagram modeli”, učesnice rijaliti programa i nerijetko svoje klijente nalaze same u noćnim klubovima, preko poznanika, društvenih mreža, pa i oglasa…

Ove djevojke pokušavaju da što brže postanu poznate u javnosti, pa ne prezaju od ulaska u rijalitije, skandaloznog ponašanja u istima, a noći provode u klubovima pokušavajući da dođu do nekog imućnog ili poznatog društva iz separea. Njihova imena u medijima pominju se isključivo zbog skandala kojima privlače i šokiraju javnost.

Na taj način brzo dođu do novca i upravo tu, dugo željenu “slavu”, koriste kako bi podigle svoju cenu kod klijenata.

Klijenti

Kao i među prostitkama, razlika postoji i među klijentima i uživaocima njihovih usluga. Klijenti koji koriste usluge elitnih prostitutki obično su dobro situirani biznismeni, advokati, sportisti ili stranci koji dolaze u naše krajeve da se provedu na vikend ili nedjelju, pa traže sebi društvo za žurke, putovanja i provod u spavaćoj sobi.

U pitanju su klijenti dubokog džepa koji ne prezaju od toga da usluge plaćaju i u hiljadama evra, da svojim eskort damama kupuju avionske karte, vode ih na egzotične destinacije, odmore, jahte i provode. Za razliku od njih klijenti turbo prostitucije su skorojevići, sitni biznismeni i kriminalci koji su se brzo osilili, najčešće kroz dilovanje droge.

Tako su se i na spisku “VIP klijenata” Tijane Ajfon našli pripadnici škaljarskog klana, sitni kriminalci poznati policiji po dilovanju droge i jedan biznismen.

Oni svoj brzo i lako zarađeni novac uglavnom odmah potroše na skupa kola, BMW ili “audi” kojim se izuzetno ponose.

Oni se okreću upravo turbo prostitukama koje su postale poznate nakon učešća u rijalitijima ili su zbog svojih provokativnih fotografija izuzetno praćene na društvenim mrežama, i uživaju da se hvale da su proveli noć u njihovom društvu za nekoliko stotina evra, uz piće i kokain u iznajmljenom “stanu na dan” ili nekoj skrivenoj vikendici u okolini velikih gradova.

Cijena

Cijenu elitne prostitutke diktira njen izgled, koliko je ona poznata u visokom društvu, ali i u široj javnosti.

– Ako su medijski eksponirane što kroz rijalitije, skandale, priče koje se plasiraju u medijima, one mogu dobiti mnogo više para. Najčešće se taj novac mjeri u stotinama evra, ali to zavisi od toga da li su one angažovane na pola sata, sat. Da li je to u nekom hotelu u kome se nalazi gost koji je angažovao djevojku i koja je došla da odradi svojih pola sata, sat, ili se radi o plaćenim vikendima u inostranstvu. Događa se, na primer, da klijent iz inostranstva pozove djevojke iz Srbije, plati im i put i smještaj i prevoz da djevojke provedu vikend ili nekoliko dana, zavisno od toga koliko se dogovore tamo sa nekim, i da se vrate ovde – objašnjava naša sagovornica.

Prema njenim riječima, cijena usluge koje pruža elitna prostitutka varira od nekoliko stotina evra do nekoliko hiljada evra za dan. S tim što ima i onih koje nerijetko od svojih klijenata dobijaju skupe poklone, markiranu garderobu, obuću, torbe ili nakit jer klijenti elitnih prostitutki žele da njihova pratnja “izgleda skupo”.

Blic je juče objavio poruke koje je starleta Tijana Ajfon razmenjivala sa jednim od klijenata kada su dogovarali zajedničku noć, i upravo to je najbolji pokazatelj cena turbo prostitucije.

– Sad sam se čula sa drugaricom i dogovorile se… uzmi subota let, možeš i ranije nešto 700 evra po danu. Znači 2.800 evra, ako ti je merak može i 3.000 evra da zaokružiš. Pola pošalji, pola na ruke kada dođemo – napisala je Tijana Ajfon u poruci, prenosi Blic,