FK Bosna Kalesija organizuje drugu manifestaciju “Plavo-bijela noć”

FK Bosna Kalesija organizuje drugu po redu manifestaciju „Plavo-bijela noć“, koja će se održati 29.decembra (subota) u restoranu „Polo“ u Kalesiji.

Cilj manifestacije je okupljanje i druženje nekadašnjih igrača FK Jedinstvo, danas FK Bosna Kalesija, članova uprave, navijača, sponzora i prijatelja kluba.

U sklopu ove manifestacije biće uručena specijalna priznanja igračima iz druge generacije, članovima tadašnje uprave FK Jedinstvo Kalesija, ali i sponzorima i prijateljima koji podržavaju rad FK Bosna Kalesija.

Također, pripremljen je i fan shop u kojem će zaintersovani moći kupiti dres, šal, majicu, klupsku zastavicu, člansku kartu ili neki od rekvizita sa natpisom FK Bosna Kalesija, po cijeni koju odredi kupac. Nakon svečane ceremonije uslijedit će i bogat zabavni program, a pripremljena su i druga iznenađenja.

Podsjećamo, na prvom druženju u sklopu manifestacije „Plavo-bijela noć“ prošle godine prizanja (retro dresove kluba) dobili su nekadašnji igrači Jedinstva iz prve generacije: Hazim Mustafić, Hasan Uščuplić, Gojko Riđošić, Izet Smajić, Halid Pjanić, Ismet Smajić i Stanislav Dukić – Ćane. Specijalna priznanja osnivačima kluba dodijeljena su: Ismetu Hadžiću, Muji Hodžiću, Ismetu Tubiću, Miodragu Drmonjiću, Milanu Seniću i Nenadu Pelemišu.

Prošlogodišnja manifestacija je u potpunosti ispunila očekivanja, a posebne emocije izazvalo je druženje igrača i članova uprave iz prve generacije kalesijskog Jedinstva. Neki od njih su prvi put nakon 20-tak i više godina imali priliku da vide saigrače, sa kojima su proveli najljepše trenutke iz mladosti.

Koliko ovakvo druženje ima emotivan karakter pokazale su i suze radosnice pojednih igrača, trenera, članova uprave i najvijača. Nekima od njih poput bivšeg trenera Jedinstva Milana Senića, koji je nedavno preminuo, prošlogodišnja „Plavo-bijela noć“ bila je posljednja prilika da se vidi sa dugogodišnjim prijateljima.

Iz organizacionog odbora za manifestacije „Plavo-bijela noć“ pozivaju bivše igrače Jedinstva i Bosne, članove uprave, navijače i prijatelje kluba, koji su u BiH, zemljama regiona i dijaspore,  da usklade svoje aktivnosti i prisustvuju drugoj manifestaciji „Plavo – bijela noć“, koja će se održati 29.decembra 2018.godine u restoranu „Polo“ u Kalesiji.

(Kalesijski.ba)