FK Bosna Kalesija organizovao druženje svih članova kluba

Povodom završetka takmičenja za 2023.godinu, Uprava FK Bosna Kalesija je organizovala zajedničko druženje svih članova kluba. U SRC „Bosna“ okupili su se najmlađi članovi ovog kluba, njihovi roditelji, treneri, kadeti, seniori i predstavnici Uprave.

U ugodnom druženju i razgovoru najmlađi polaznici škole fudbala su iskoristili priliku da se slikaju sa seniorima Bosne, trenerima i članovima Uprave.

U ime Uprave FK Bosna Kalesija, prisutnima se obratio Hasan Ramić, potpredsjednik kluba, koji se zahvalio svima na dolasku i istakao značaj druženje svih članova kalesijskog kluba.

Ramić je rekao da je 2023.godina bila veoma uspješna u svim segmentima i naglasio opredjeljenje Uprave FK Bosna Kalesija, na čelu sa predsjednikom Zuhdijom Karićem, da se posebna pažnja posveti radu sa omladinskim selekcijama.

„Ovako odgovoran i kvalitetan rad je već prepoznat kod mnogih roditelja koji u sve većem broju svoju djecu uključuju u omladinske selekcije FK Bosna Kalesija. Rezultat takvog pristupa je vidljiv i u seniorskom timu u kojem je većina mladih igrača sa ovog područja. Trener Šefik Imamović je mladim igračima pružio priliku u jesnjem dijelu sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“, a oni su to na najbolji način iskoristili. Spoj mladosti i iskustva polučio je odlične rezultate i osvojeno je četvrto mjesto u ligi. Ponosan sam na naše igrače, stručni štab i Upravu jer imamo najmlađu ekipu u ligi i okupljamo preko 100 djece u omladinskim selekcijama, koji su budućnost našeg kluba“, kazao je Ramić.

Uporedo sa razvojem omladinskih selekcija i obezbjeđenju uslova za rad i takmičenje seniorskog tima, FK Bosna Kalesija je uradio velike pomake po pitanju poboljšanja infrastrukture na Gradskom stadionu u Kalesiji.

Izgrađen je SRC „Bosna“ u kojem je omogućen trening svih selekcija u periodu loših vremenskih uslova, instaliran je sistem navodnjavanja terena i postavljeni reflektori, čime su osigurani uslovi za trenažni proces u večenjim satima.

Također, ostvarena je mnogo bolja komunikacija sa navijačima i prijateljima kluba, što je rezultiralo povećanim brojem godišnjih članskih karti, a potpisani su i novi sponzorski ugovori sa privrednim društvima iz Kalesije i TK.

Iz FK Bosna Kalesija su istakli i dobru saradnju sa općinom Kalesija, Općinskim vijećem i načelnikom Seadom Džafićem, Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice, Mjesnom zajednicom Kalesija Centar, ali i drugim nivoima vlasti koji su podržali rad ovog kluba.

Za narednu godinu su pripremljeni novi projekti kojima se želi infrastruktura na Gradskom stadionu podići na još veći nivo, poručili su iz FK Bosna Kalesija.

(Radio Feral)