Fetah Hujdur izabran za predsjednika PDA Kalesija

Sedamdeset sedam delegata mjesnih ogranaka koji djeluju u okviru Općinskog odbora PDA Kalesija su na Izbornoj skupštini jednoglasno izabrali Fetaha Hujdura, dosadašnjeg povjerenika, za predsjednika ove stranačke organizacije.

Mojim izborim ste vi pobijedili. Ja sam čovjek koji nikad nije težio da bude iznad ostalih. Ja sam čovjek koji želi da sluša i koji želi da bude prijatelj sa svima. Ja sam čovjek koji želi da imamo jednaka prava. Moje najveće bogatstvo čini moje zadovoljstvo, a moje zadovoljstvo činite vi. Kad pogledam ekipu koja je radila, tim koji će raditi, onda uopšte ne sumnjam u izborni rezultat PDA i Općinskog odbora PDA Kalesija, istakao je Hujdur, te dodao da će svako u njemu imati prijatelja, a ne samo predsjednika općinske organizacije.

Za potpredsjednike PDA Kalesija su, na prijedlog predsjednika Hujdura, izabrani Suad Hasanović i i Nijaz Karić, dok su za članove Izvršnog odbora imenovani Mirzet Alić, Emira Bošnjaković, Ferid Burek, Elvedin Dukić, zatim Nedžad Džafić, Izet Jajčević, Elvir Jakubović, kao i Edin Mešanović, Mirsad Pezić, Omer Ročević i Ibrahim Sakić.

U sastavu kalesijskog Izvršnog odbora naći će se i predsjednik Asocijacije mladih, koji će biti izabran nakon okončanja izbora u Asocijaciji.

pdabih.org