Evo šta trebate doručkovati ako želite da smršate!

Kada je broj na vagi mnogo viši od uobičajenog i na ono što ste navikli da vidite i kada vam odjeća više uopšte ne odgovara (da, kada imate osjećaj da “pucate”), krajnje je vrijeme da ozbiljno shvatite šta vam se dešava.

Da, vrijeme je za eliminisanje svih tih masnih naslaga koje su se taložile već duže vrijeme. Ipak, to ne znači da je potrebno da prestanete da jedete. Zapravo, vi morate da se hranite kako biste lakše i efikasnije sagorijevali kalorije i topili masne naslage, a doručak je i u ovom slučaju najvažniji dnevni obrok.

Istraživanja pokazuju da su osobe koje doručkuju uspješnije u eliminisanju suvišnih kilograma i održavanju tjelesne težine na željenom nivou u odnosu na one koji ne doručkuju. Međutim, nije ni svaki doručak isti. S druge strane, postoji jedna vrsta doručka koja je najbolja i koja će vas držati sitima sve do ručka.


Jaja su najjednostavnija i najjeftinija namirnica koju možete doručkovati, kako biste smanjili tjelesnu težinu. Mnogobrojna istraživanja pokazuju veće rezultate smanjenja tjelesne težine kod osoba koje doručkuju jaja u odnosu na one koji za doručak jedu namirnice koje se satoje od ugljenih hidrata (peciva, pite i slično).

Jaja su odličan obrok u bilo koje doba dana, ali imaju fantastičan uticaj na vaš organizam kada ih jedete ujutro. Njihovi proteini i zdrave masnoće daju vam dugotrajan osjećaj sitosti. A kada je vaš želudac zadovoljan, tada je i lakše zaobići grickanje namirnica koje sadrže prazne kalorije.

Jaja sadrže i vitamin D koji tijelu pomaže da topi masnoće umjesto da ih skladišti, a pored toga, prirodni su izvor vitamina B12 koji organizmu pomaže u razlaganju masnih ćelija.

Autor: minimagazin.info