Evo kakvo vrijeme nas očekuje do kraja sedmice

U Hercegovini jutro sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana, što poslije podne može usloviti pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 24 do 29 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 20 stepeni.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, pljuskovi sa grmljavinom se očekuju poslije podne. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 29 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u Bosni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 stepena.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno je moguća slaba kiša. Poslije podne i dio večeri kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 stepena.

Nastavlja se period relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika, uslovljen nestabilnim vremenom i čestim pljuskovima. Ljudi osjetljivi na vremenske promjene tokom dana mogu biti lošije raspoloženi i osjećati manjak energije. Prema kraju dana, nepovoljna uticaj vremena će slabiti, piše Novi.

Izvor: haber.ba