Enver Bijedić sa delegacijom SD posjetio Općinu Lukavac (FOTO)

Jučer je u povodu otvaranja kancelarije IŠ SDBiH Lukavac, Općinu Lukavac posjetio je Enver Bijedić, predsjednik SD BiH sa delegacijom.

Ispred SDBiH Lukavac prisutnima su se obratili načelnik Edin Delić, a u ime predsjednika SDBiH Lukavac, prisutne je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu Esma Omerdić.

Na press konferenciji medijima su se obratili načelnik Edin Delić, koji je istakao da je u prethodne četiri godine uradio puno važnih stvari za grad i općinu, posebno istakavši da je sve spremno za fabriku pitku vode i da će istu Lukavčani dobiti za tri, ali sasvim vjerovatno dvije godine.

Od brojnih većih i manjih projekata posebno je istakao uređenje pružnog prelaza koje je finansirala Željeznica FBiH, rasvjete, uređenje zgrade Općine, rad na infrastrukturi u brojnim okolnim mjestima, uređenje korita rijeke Turije, Spreče, Jale, svima poznati projekat WATSAN i izgradnju šetališne zone u centru grada.

Prisutnima se obratio i predsjednik stranke i nedavno optuženi Enver Bijedić, koji je istakao da je ponosan na Lukavac, a posebno na načelnika Edina Delića koji rezultatima svoga rada dokazuje da je istinski socijaldemokrata jer slijedi i poštuje sve izvorne principe socijaldemokratije.

Načelnik Edin Delić je istakao da na izborima kampanja neće i ne smije biti prljava, jer će pričati o planovima i rezultatima. Također, još je jednom izjavio da su ključni oponenti SD-u u Lukavcu, SDP i SDA, ali da će sarađivati i sa ova dva gdje može.

Vrijeće će pokazati da li sam ja ubačeni agent SDA. Ono po čemu se mi razlikujemo od SDP-a, jeste da mi ne provodimo neke ideološke principe i da rušimo lokalnu sredinu zbog nekih sarajevskih ideologija. Naš interes su trotoari, asfalt, rasvjeta, zapošljavanje, ekologija, čista voda… mi u Lukavcu imamo situaciju da SDA i SDP konkretno sarađuju u nizu elemenata, što potvrđuje naš izbor i orjentaciju, dodao je načelnik Delić.

Nakon press konferencije, prisutni su obišli radove na Watsan projektu i posjetili firmu Boxmark.

Posjeta se završila polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju poginulim borcima i šehidima općine Lukavac i na Spomen kosturici Macan Marija.

Važno je napomenuti da su press konferenciju i posjetu pratila 4 novinara režimske RTV Lukavac, jedan kao fotograf, drugi kao voditelj programa, snimatelj i novinarka.


{$excerpt:n}

Izvor https://tkportal.ba/