Ekološka konferencija Eko-Zelenih TK: Zelenim kretanjem do čistog zraka

Predstavnici Eko-Zelenih TK, na čelu sa predsjednikom prof. dr. Muhamedom Omerovićem, u okviru projekta „Uticaj ekološkog ponašanja vozača urbanih sredina na smanjenje emisije štetnih plinova u zajednici – ZELENO KRETANJE“, održali su ekološku press-konferenciju na kojoj su govorili o važnosti borbe za zdravu okolinu i čist zrak.

U projekat su uključena udruženja taksista i ekološke sekcije osnovnih škola.

-Cilj je poboljšanje kvaliteta zraka. Želimo smanjiti emisiju štetnih gasova. U urbanim sredinama to se može postići i korištenjem javnog prevoza i taksi prevoza. Ako smanjimo broj vozila na našim ulicama, imat ćemo čistiji zrak, kazao je prof. dr. Muhamed Omerović, predsjednik Eko- Zelenih TK, dodavši da moramo svi mi živjeti u skladu s prirodom i mijenjati naše dosadašnje navike.

Više kretanja i više korištenja javnog saobraćaja preporučuju i doc.dr. Sead Noćajević i Sead Alić, dipl. Ing. građevinarstva.

Svi su se složili da svaki pojedinac može doprinijeti da imao jako čist zrak, kako je naglasio Sead Alić. Dovoljno je samo više kretanjaa, a manje korištenja automobila. Naravno, naglasili su da postoji i niz drugih mjera koje bi doprinijele zdravijoj životnoj sredini. Projekat je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK.