Duga kosa: 10 prazničnih frizura za kojima se svi okreću

Vaša potraga za prazničnim frizurama završava se ovdje! Od talasaste punđe do elegantnog konjskog repa, donosimo vam stilove koji su moderni, elegantni i veoma jednostavni za napraviti. Evo i koji su to.

Talasasta punđa


Punđa je jedan od neprolaznih stilova, a tokom praznične sezone jedna od najslađih frizura u ovom stilu je talasasta punđa. Odlična opcija koja će vam u potpunosti “otvoriti” lice.

Šiške i lokne


Šiške su veoma poželjne tokom zimske sezone, a to je slučaj i kada je riječ o praznicima. Veoma privlačan stil dobijate kada od ravne kose napravite privlačne lokne, a koje prate guste šiške.

Elegantni konjski rep


Naravno, ovo je jedna od najjednostavnijih frizura, a vi je učinite stilom koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim tako što ćete kosu zagladiti, vezati je u rep i prebaciti ga u stranu. Ili, još bolje, vežite rep sa strane, nešto niže nego što to obično radite.

Lokne prebačene na stranu


Prava raskošna frizura, a koja je tako jednostavna za napraviti. Te divne lokne, koje će vam uokviriti lice, jednostavno prebacite u stranu. Da, toliko je jednostavno.

Duga i talasasta


Duga kosa je zaista idealna, jer vam može pomoći da dobijete mnoštvo stilova, a kako biste dobile prazničnu frizuru, dovoljno je da napravite lokne u donjem dijelu. Bez pretjerivanja i velikog mudrovanja, ovo je jednostavni stil koji se i veoma lako održava.

Retro


Različiti retro stilovi uvijek su zanimljivi i moderni, ali frizura disko groznice sedamdesetih godina prošlog vijeka uvijek je odlična opcija u svim svečanim prilikama.

Vodopad pletenica


Pomalo neobičan, ali veoma privlačan, ovo je stil koji će vas u potpunosti izdvojiti iz mase. Pletenica oko glave, ispod koje se pramenovi kose padaju poput vodopada, stil je koji je idealan za žene koje nemaju gustu kosu.

Šiške prebačene na stranu


Ukoliko imate šiške, onda vam je vjerovatno dobro poznato kako možete dobiti par frizura u kojima one vode glavnu riječ. Da biste ih mogle prebaciti u stranu, potrebno je da one budu nešto duže, mada ovaj stil možete postići i sa nešto kraćim šiškama. Naravno, što su one duže, to je i frizura raskošnija.

Visoka punđa


Visoko podignuta kosa definitivno će vam otvoriti lice, ali je i odličan izbor kada ne želite da bilo šta krene naopako, primjera radi, da vam se kosa ne zapetlja u svečanu toaletu ili u nakit. Sve u svemu, ona možda i jeste jednostavna, ali je veoma efektna i jedan je od veoma popularnih stilova tokom praznične sezone.

Razbarušena pletenica


Mada djeluje kao frizura “baš-me-briga-kako-izgledam”, zapravo se radi o stilu koji je veoma privlačan i, s punim pravom možemo reći, idealan i za svečane prililke. Razbarušena pletenica možda i jeste stil za koji je potrebno uložiti malo više vremena, ali upravo ona će privući pažnju i pomoći da izgledate veoma upečatljivo.

Autor: minimagazin.info