Dramatična situacija u dijelovima TK: Bujice na ulicama, voda prodrla u kuće

Najavljene padavine uzrokovale su probleme u dijelovima Tuzlanskog kantona.

Prema vanrednom izvještaju kantonalnog štaba Civilne zaštite Tuzla u kojem su ažurirani podaci sa terena zaključeni sa 22,00 sata, situacija u Tuzlanskom kantonu usložnjava se, pa je tako vodostaj rijeke Spreče na mjesnom mjestu Karanovac u 21 sat iznosio 234 cm iu porastu je 300 cm).

U naselju Orahovica, usljed jakog pljuške kiše izlila se rijeka Turija te poplavila poljoprivredno zemljište i okružila nekoliko stambenih objekata.

Foto: Banovicki.ba

Do momenta slanja izvještaja voda nije prodrla u objekat, a ušće je izašla PVJ Lukavac sa pumpom za crpljenje vode. Obazna da se radi o vodotoku bujičastog karaktera, za vrijeme boravka vatrogasaca nivo je Turije pao za 10 cm, te se prati daljnje stanje vodostaja rijeke.

PVJ Banovići je imao više izlaza na intervenciju sa pumpama u naselima Seona, Banovići Selo, Smajlovići gdje su lokalni lokalni potencijali bujačastog karaktera plavili zemljište i pravili probleme lokalnom stanovništvu.

Kako je javo čitanje Bh-indeks portala, odnesen je dio puta u banovičkom selu Crnjevo.

Foto: Čitatelj

Na određene lokacije poslana je mehanizacija u cilju raščišćavanja i proširenja korita i ispusta.

Koliko je situacija teška, najbolje ilustruju fotografije i snimke sa terena.

Podsjetimo, mnoge institucije najavile su obalne padavine u Bosni i Hercegovini upozorivši stanovništvo na moguće poplave.

Izvor: BH-index.info Kontakt: redakcija@kalesijski.ba