DRAGAN BURSAĆ NAKON NAPADA NA LGBT AKTIVISTE: BANJA LUKA ŽIVI SVOJ JAD, ČEMER I BIJEDU

Iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno je da policijski službenici te uprave preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela nasilničko ponašanje i otkrivanja izvršilaca.

U saopštenju se navodi da je nadležnoj policijskoj stanici oko 18:45 prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizacije u ulici Krfska na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred tih prostorija.

  • Jednoj oštećenoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog tjelesnih povreda koje je zadobilo, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banja Luka, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih osoba – ističe se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog Banjaluka koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nasilničko ponašanje.

U međuvremenu se o ovom događaju oglasio se Dragan Bursać koji je poručio:

  • Bestijalno nasilje koje se večeras desilo u Banja Luci kada su neofašisti napali aktiviste i novinare, podsjetiću vas, uslijedilo je nakon što su Milorad Dodik i Draško Stanivuković zajednički izvršili pritisak na MUP da se okupljanje LGBTQ aktivista zabrani Tako je jedna manjina targetirana i stvorena je atmosfera javnog linča.

Apelujem i molim predstavnike međunarodne zajednice, stranih ambasada, ureda OHR-a, kao i najviše domaće političke lidere da HITNO reaguju i spriječe dalje divljanje i novu spiralu nasilja.

Ako ne možete biti slobodan novinar, slobodan aktivista, slobodan NVO djelatnik, slobodan intelektualac, slobodan čovjek, šta možete???

Banja Luka je odavno zarobljen i otet grad, grad u kome je prije tačno pet godina ubijen David Dragičević, za čije ubistvo NIKO nije odgovarao. Banja Luka živi svoj jad, čemer i bijedu.

Izvor: hayat.ba