Dodijeljene nagrade za najbolje uređen balkon/terasu i dvorišta u TK

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, ove godine raspisala je konkurs za izbor najljepše bašte i avlije na prostoru čitavog kantona, a u odabiru komisije presudili su estetski dojam, uređenje i njegovanje tradicije.

Prvo mjesto u izboru najljepše avlije Tuzlanskog kantona zauzela je Gačević Devleta iz Čelića. Svoju porodičnu avliju uređuje posljednjih desetak godina, a krase je čempresi, ruže, hadžibeg, olijanderi i druge vrste cvijeća, kao i mala fontana.

Drugo mjesto u izboru najljepše avlije zauzela je Alispahić Jasna iz Tuzle, sa predivno uređenim dvorišnim prostorom, na kome su zastupljene raznovrsne autohtone vrste cvijeća i ukrasnih grmova.

Treće mjesto u izboru najljepše avlije, stručni žiri je rasporedio na pet jednakih nagrada, Nagrađeni u ovoj kategoriji za treće mjesto najljepšeg dvorišnog prostora privatnih kuća su: Čačković Esad –Tuzla; Edin Šmigalović – Kalesija; Davor Divković – Tuzla; Pero Mićanović- Tuzla, Dženana Bećić – Banovići.

Najljepši balkon krasi dom Larise Šabanović iz Tuzle koja je osvojila prvo mjesto.

Drugo mjesto u kategoriji najljepših balkona Vedrana Madžarević

Treće mjesto u kategoriji najljepših balkona Mirsada Papić

Za Treću kategoriju Najuređeniji/najljepši dvorišni proctor etažnih vlasnika stanova nagrade su osvojili Konjić Amir – Tuzla i Goran Semunović Tuzla.

Čestitamo svim nagrađenim i ujedno se zahvaljujemo svim učesnicima koji su se prijavili na Javni poziv za izbor najljepše uređenog balkona/terase, dvorišnog prostora privatnih kuća/okućnica i dvorišnih prostora etažnih vlasnika stanova na području Tuzlanskog kantona.