Dnevni horoskop za 24.01.2023.

Ovan


Smisao za šalu i vještina komunikacije učiniće vas omiljenima u društvu. Razoružaćete partnera posebnim gestom ili izrazom ljubavi. Usmjerenost na poslovne ciljeve i zadatke, dobre organizacijske sposobnosti i izdržljivost omogućuju vam prebroditi teškoće s kojima ćete se susretati.

Bik


Novac će biti izvor stresa. Neki će strahovati za svoje zaposlenje ili posao bračnog partnera. Ne dopustite da vas finansijska zbivanja izbace iz takta, a pogotovo da budu razlog svađa s partnerom. Biće napetih situacija pa bi bilo dobro da se prije svake izjave smirite ili samokontrolom izbjegnete svađe.

Blizanci


Očekuju vas susreti sa osobama koje niste dugo vidjeli, a koje su bile bitne u vašem životu. Bićete vrckavi i izgledom i šarmom ćete uticati na druge. Odjevnim kombinacijama ćete isticati privlačnost, a osmijehom očaravati sagovornike. Poistovijetićete se s onim što mislite i govorite te na druge djelovati uvjerljivo.

Rak


Volja će vam biti jača nego inače. Nećete biti spremni svakome i u svemu popuštati. Mnogi će se čuditi promjenama u vašem ponašanju, a najviše partner. Povoljan Jupiterov uticaj ohrabriće vas da preuzimate riskantne poslovne poduhvate i u tome ćete uspijevati. Koristiće vam i duga šetnja, naročito ako imate psa.

Lav


Nemojte povlađivati vlastitoj egocentričnosti i taštini. Ako se nađete pod “povećalom” okoline, tome nemojte pridavati veliki značaj. Ne upuštajte se u rasprave u kojima ćete biti u položaju da nekoga branite ili opravdavate. Pokušajte razvijati pozitivan stav prema životu i drugima, u čemu vam od pomoći može biti više druženja s veselim ljudima.

Djevica


Ako ste prekinuli vezu, partner će insistirati na ponovnom susretu. Nemojte dopustiti da vaš ponos i povrijeđenost budu prepreka. Dobra komunikacija i smisao za taktiku pomoći će vam u sređivanju nesporazuma. Atmosfera saradnje i razmjena ideja donijeće dobre poslovne rezultate, posebno ako vam posao dopušta kreativan izričaj.

Vaga


Ljubavna događanja ili obaveze oko djece ispuniće vam dan. Bićete znatiželjni i aktivni te rado pomagati drugima, bilo savjetima ili konkretnim djelima. Slobodni će se lakše odlučiti za novu vezu i biti spremni za nova iskustva. Ljubavne parove će veseliti događanja oko njihovih mališana, njihovi prvi koraci i izgovorene riječi.

Škorpija


Poslovna svakodnevnica dobija nova obilježja. Iznenadni preokreti natjeraće vas da pokušate samostalno ostvariti neke projekte i počnete s dugo planiranim aktivnostima. Nastojaćete poslovne brige ne nositi sa sobom, ali ni kod kuće se nećete moći opustiti. Trebaće vam dosta samokontrole da biste izbjegli svađe.

Strijelac


Samci, potražite neko veselo društvo. U krugu poznanika lakše ćete sklapati nova prijateljstva ili se naći na početku nove ljubavne priče. Budite stalno u pokretu i okruženi ljudima. Posjeta rodbine ili bližih članova porodice ispuniće vam veče ugodnim razgovorima. Ako ste u svađi sa bratom ili sestrom, na pomolu je pomirenje.

Jarac


Ne gubite živce na sitnice i nebitne stvari. Trud i energija koje ulažete u poslove urodiće rezultatima pa nerviranju nema mjesta. Ako već ne možete uticati na brzinu i slijed zbivanja, zato imate uticaja na donošenje odluka. Očekuju vas povećani troškovi vezani za kuću ili djecu, što će vas prilično oneraspoložiti.

Vodolija


Bićete romantično raspoloženi i željni ljubavnih događaja. Ako ste mlađi, radovaćete se večernjem izlasku i susretu sa simpatijom. Dobro ćete se snaći u situacijama koje će zahtijevati brze reakcije i praktičnost. Poslovna zaduženja iziskivaće pojačan angažman pa je moguće da prihvatite pomoć kolega.

Ribe


Odgovaraće vam mirniji tempo i nezahtjevna zbivanja, barem što se tiče vanjskog života. Bićete umorni i neraspoloženi za razgovore. Skloniji ste povlačenju u svoj svijet pa ćete voditi bogat unutrašnji život. Tražićete razne načine kako biste udovoljili svoju intelektualnu glad pa ćete surfati internetom u traženju zanimljivih sadržaja.

Autor: minimagazin.info