Dnevni horoskop za 23.08.2022.

Ovan


Bićete rastreseni i skloni previdjeti neke važne informacije. Fokusiranost na sebe neće se svidjeti vašim partnerima i kolegama. Nerado ćete komunicirati, odlaziti na teren ili službeni put, a upravo će to biti sastavni dio posla. Promijenite unutrašnje stavove, kako biste promijenili vanjske okolnosti.

Bik


Uvjerljivim nastupom i rječitošću postići ćete dobre poslovne rezultate. Drugi će vam izlaziti u susret, a nadređeni će vas pohvaliti. Spretno ćete savladati probleme u bliskim odnosima i ponovno stvoriti veze koje su prekinute pa i one ljubavne. Tragaćete za odgovorima na neka lična, filozofska ili pitanja psihološke prirode.

Blizanci


Mnogo energije i vremena posvećivaćete ukućanima. Bićete opterećeni kućanskim poslovima ili brigom za nekoga ko je slabog zdravlja. Bilo da su na tapetu pitanja poslovne prirode ili aktivnosti vezane za kupoprodaju ili uređenje stana, vrata vam se otvaraju. Mogli biste ostvariti pravo na kredit ili dobiti novac koji vam duguju.

Rak


Bićete nestrpljivi. Partner će vam uputiti kritiku ili vas optužiti za pomanjkanje saosjećajnosti. I poslovni odnosi proći će kroz malu krizu. Shvatićete da se nešto mora promijeniti ukoliko želite nastaviti saradnju. Ljubavni odnosi su u uzlaznoj putanji, iako ćete imati utisak da je partner previše pod uticajem svojih roditelja.

Lav


Izvjestan je porast obaveza i radnih zadataka kojima ćete pristupati savjesnije. Gomila nezavršenih poslova neće vas obeshrabriti. Naprotiv, obavićete više nego ste planirali i biti zadovoljni sami sobom. Iako će vam partner zamjeriti pretjeranu poslovnu zauzetost, u njemu ćete dobiti dovoljno podrške i razumijevanja.

Djevica


Odlično ćete se snalaziti u međuljudskim kontaktima. Sa svakim ćete znati započeti razgovor i brzo otkrivati šta nekoga od tema zanima. Nekima je na pomolu i nova ljubavna priča koja će započeti pogledima, a potom i sve većom željom za susretom. Ukoliko ne budete pokrenuli inicijativu u zbližavanju, to će učiniti druga strana.

Vaga


Nemojte očekivati prvi korak od osobe koju simpatišete – ono što vas razdvaja razlog je koji mora riješiti druga strana, a ne vi. Strpite se. Prekovremeni rad ili briga o drugome mogli bi pojačati vaš osjećaj nesigurnosti i životne težine. Nemojte ukućane priviknuti da ste samo vi ona strana koja sav teret preuzima na sebe.

Škorpija


Moći ćete se pohvaliti zavidnom energijom i intuicijom. Odlično ćete djelovati u stresnim situacijama. I u ljubavi su mogući novi srećni počeci, posebno ako ste upoznali nekog ko putuje ili nije iz vašeg grada. Nije isključeno da ćete zbog susreta sa simpatijom često pakovati kofere i putovati.

Strijelac


Mogli biste popriličnu sumu novca potrošiti na školske potrepštine, dječiju odjeću ili neku tehničku napravu. Nije isključeno da ćete proslaviti prvu platu ili povišicu svog partnera. Ako ste u novoj vezi ili u fazi udvaranja, nemojte glumiti i predstavljati se u lažnom svjetlu. Druga strana će brzo otkriti pravu istinu o vama.

Jarac


Očekuje vas mnogo obaveza, ali psihofizička snaga biće vam velika pa ćete sve napore uspješno prebroditi. Smješkaćete se namrgođenim strankama ili izaći u susret šefovim zahtjevima koji neće biti mali. Isplanirajte društvene i rekreativne aktivnosti, jer vam treba zabave, a i vrijeme koje ćete posvetiti sebi.

Vodolija


Nespretnim izjavama podsticaćete ljutnju drugih, a s obzirom na to da ćete i sami biti jako osjetljivi, lično ćete doživljavati i najmanju kritiku. Dan donosi odgode i zastoje pa je najbolje da se povučete i taktizirate. Ukoliko vas preplavi loše raspoloženje, najbolje ćete se izliječiti u društvu pojedinaca koji vas uvijek razumiju.

Ribe


Slobodni bi mogli ostvariti vezu kroz prijateljstvo ili posredstvom prijatelja, dok će zauzeti poboljšati odnose unutar doma i manje se nervirati zbog sitnica. Potrebe bračnog partnera ili djece biće veće nego inače, ali zauzvrat ćete dobijati njihovu zahvalnost i ljubav. Zbog navale kreativne energije, mogli biste se početi baviti novim hobijem.

Autor: minimagazin.info