Dnevni horoskop za 18.03.2023.

Ovan


Zadržite prisebnost u napetim trenucima. Ne dopustite partneru da na vas vrši pritisak oko nečega što se vama ne sviđa. Otvoreno mu dajte do znanja da ne pristajete. Ako danas radite, na radnom mjestu nećete se osjećati ugodno. Kolegama ćete zamjeriti sklonost da svoje obaveze prepuštaju drugima.

Bik


Uživaćete u svojim malim ritualima, kontaktirati i posjećivati prijatelje, zanimati se za razna događanja i provoditi ugodne sate u krugu porodice. Shvatićete da je nekome stalo do vas, a to će biti povezano s večernjim izlaskom ili telefonskim pozivom. Ako ste sami, okupite društvo i dobro se zabavite.

Blizanci


Mnogo očekujete od partnera, zaboravljajući da i vi trebate davati njemu. Postali ste previše strogi – unesite više topline u vašu komunikaciju. Odmaknite se od briga. Zanemarite obimnije kućne poslove, jer i vama trebaju trenuci opuštanja i razbibrige. Bude li vas poslužilo lijepo vrijeme, iskoristite ga za šetnju.

Rak


Partner će vas naljutiti, jer će vas stalno kritikovati i prigovarati. Postavite se kao autoritet ako ne želite da vam djeca sve počnu raditi po svome. Ako ste mlađi, nemojte žaliti zbog propuštene ljubavne prilike, jer ćete uskoro dobiti novu. Izbjegavajte aktivnosti koji iziskuju previše psihofizičkog napora.

Lav


Prijatelji će se okupljati u vašem domu pa ćete uz kafu voditi zanimljive rasprave. Čak iako nešto krene u pogrešnom pravcu i posvađate se, brzo ćete izgladiti sve nesporazume. Ako organizujete proslavu nečijeg rođendana, mnogo ćete se istrošiti, ali vam neće biti žao, jer će svi hvaliti vašu gostoljubivost i kulinarske vještine.

Djevica


S lakoćom ćete prodirati u misli i emocije sagovornika i donositi ispravne odluke. Neko vama blizak ima ljubavnu dilemu, koju neće znati riješiti bez vašeg objektivnog uvida i procjene. Privlačiće vas aktivnosti koje podižu adrenalin, ali vaša fizička kondicija zahtijevaće malo više mirovanja.

Vaga


Izbjegavaćete veće grupe ljudi, a i neke rutinske obaveze činiće vam se naporne. Trebaće vam odmor od situacija koje na vas djeluju stresno. Slobodni će se naći u strastvenoj, ali nepostojanoj vezi. U jednom trenutku ćete se svađati pa zatim brzo pomiriti. U nekim trenucima nećete znati na čemu ste s partnerom.

Škorpija


Osjetljivi ste na potrebe bližnjih pa ćete izaći u susret rođacima koje muče egzistencijalni problem. Ipak, ovo je dan u kojem će preovladati ljubavne emocije. Seksualnost i potreba za uživanjem biće posebno istaknuti. Mogli biste se naći u zagrljaju bivše ljubavi ili nekog u koga ste jako zaljubljeni.

Strijelac


Iako će se potkrasti pokoja neplanirana ili nezgodna situacija, optimizam vam neće dopustiti da vam to pokvari dan. Obratite pažnju na nova poznanstva ili na susret s osobom s kojom ste nekada bili izuzetno bliski. Nije isključeno da dođe do zbližavanja koje će brzo voditi u ljubavnu vezu.

Jarac


Bićete traženi i pozivani na razne društvene događaje. Izvrsno ćete se slagati s ljudima, naročito s mlađima od sebe. Vaše mišljenje će se uvažavati, a vodićete i glavnu riječ prilikom porodičnog okupljanja. Drugi će se osjećati ugodno s vama. S mnogo kreativnog duha dovešćete u red svoj stan ili kuću.

Vodolija


Nemojte se prepuštati tmurnim mislima. Ako se baš nikako ne možete oraspoložiti, pokušajte da se prihvatite nekog posla – to će vas “pomjeriti” od briga. Nađite vremena za ljubavnu vezu, jer partner primjećuje da ste odsutni duhom. Ako ga uključite u svoje probleme, mogao bi vam dati dobar savjet.

Ribe


Ako ste slobodni, a imate ljubavnih planova, krenite u njihovo ostvarivanje. Šanse za uspješno osvajanje su velike. Ako se nađete u društvu osoba na položaju, svojim načinom razmišljanja privući ćete njihovu pažnju. Nije isključeno da poznanstvo s nekim od njih brzo preraste u prijateljski odnos.

Autor: minimagazin.info