Diskoteke mogu, fudbal ne može, dobro došli u Bosnu i Hercegovinu

I dok su krizni štabovi ukinuli sve mjere, a u Državi rade tržni centri, restorani, bazeni, kafići i teretane. Fudbalska lopta ostala je, prema mišljenju “stručnjaka”, neprijatelj broj 1.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH 25. maja 2020. godine donio je odluku o završetku Prve lige Federacije BiH, ali i svih takmičenja u organizaciji NS FBiH prema zatečenom stanju.

Što se tiče kalesijskih klubova, prema zatečenom stanju FK Sloga iz Tojšića, dugogodišnji član Druge lige FBiH „Sjever“, je jesenji dio sezone završio na pretposljednjem mjestu na tabeli, i postoji mogućnost da bi prema nekom scenariju, klub od sljedeće sezone se mogao takmičit u nižem rangu.

Drugi mogući scenarij je da se prvenstvo poništi. Prema mišljenju pojedinih klubova odluka o završetku takmičenja nije u skladu sa Pravilnikom o nogometnim/fudbalskim takmičenjima N/FSBiH jer je odigrano samo 15 kola u drugim ligama Federacije BiH, što znači da je prvenstvo prekinuto zbog više sile (Odlukama civilnih organa) što je najlogičnije da se prvenstvo poništi jer tako i nalažu pozitivno pravni propisi N/FSBiH.

Treba napomenut da bodovna razlika u Drugoj ligi Federacije BiH, u kojoj se takmiče kalesijski klubovi Sloga i Bosna je toliko neznatna da su dva i više klubova diskriminatorno oštećeni, gdje bi se, da se prvenstvo nastavilo, u prvom narednom kolu situacija u bodovnom smislu i tabeli znatno promijenila.

Koliko ćemo još morati trpiti ovakve stvari? Koliko je još potrebno stvari uništiti prije nego shvatimo da se neko igra sa nama?

U međuvremenu ćemo gledati fudbalska prvenstva u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Farskim Otocima, Mađarskoj, Češkoj, Portugalu, Njemačkoj… Njihova je sreća što im fudbal nije neprijatelj broj 1.

kalesijski.ba/face.ba