Detalji zločina u Sarajevu: Nailu od šoka puklo srce, sestra Zejfa “ranije viđala napadača”

Sarajevski istražitelji izvršili su još jedan uviđaj u unutrašnjosti kuće penzionera Naila Gradišića (79) u ilidžanskom naselju Otes.

On je usmrćen u petak nakon što je zatekao provalnike u svom domu. Kako se nezvanično saznaje, uzrok Gradišićeve smrti je srčani udar, a na glavi je imao tešku povredu, koju mu je provalnik nanio pesnicom.

Inspektori su ponovo izuzeli tragove iz prostorija te su ih poslali na vještačenje. Analizom krvi koja je pronađena na mjestu događaja, utvrđeno je da je to Gradišićeva krv.

Pronađeno je i nekoliko otisaka prstiju, ali za sada nije utvrđeno da li neki od njih pripada osumnjičenima. Kako se nezvanično saznaje, isljednici se ne nadaju previše u ove tragove, jer je počinilac, navodno, imao rukavice na rukama, piše Dnevni avaz.

Foto: Dnevni avaz

Prema izjavi Gradišićeve sestre Zejfe, koja je bila s njim u momentu napada te se borila sa provalnikom, koji ju je odgurnuo, sačinjen je fotorobot, koji je proslijeđen svim policijskim upravama. Ona je, kako je kazala istražiteljima, ranije viđala napadača, ali ne zna kako se zove.

Prema prvim informacijama nakon napada, Nail, koji je bio u teškom stanju, uspio je doći do prvog komšije i kazati da je u kući zatekao provalnika, koji ga je povrijedio.

Nedugo nakon toga je umro na stepeništu ne dočekavši dolazak pomoći.

Vijest Detalji zločina u Sarajevu: Nailu od šoka puklo srce, sestra Zejfa “ranije viđala napadača” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba