Detalji stravične nesreće u kojoj su kod Gradačca poginule žena i jednogodišnje dijete: S proslave rođendana otišli u smrt

Ovo nije jedina nesreća koja se desila na ovom mjestu. Ovdje se, nakon dužeg pravca, nalazi veća krivina koja može zavarati vozače koji ne poznaju put. Ove žene su iz Brčkog, tako da je normalno da nisu znale da se radi o opasnoj krivini, ispričao nam je jedan od stanovnika naselja Međiđa Srednja kod Gradačca

Žena i dijete poginuli su jučer u stravinoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na lokalnom putu u blizini naselja Međiđa Donja kod Gradačca, a kako Oslobođenje saznaje stradala žena i njena poznanica su se sa troje djece vraćali sa proslave rođendana.

VEZANI TEKST

Slijetanje

Portparolka Uprave policije MUP-a TK-a Amra Kapidžić kazala je da je Citroën, u kojem se nalazilo pet osoba, od kojih je dvoje djece, sletio s puta.

Žena i dijete preminuli su na licu mjesta, dok su tri osobe prevezene u UKC Tuzla radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Kako smo nezvanično saznali, na mjestu nesreće poginuli je Emina Bušovac (28) iz Brčkog i njeno jednogodišnje dijete, dok su 26-godišnja J. T. koja je upravljala vozilom i dvoje djece (četiri i šest godina) povrijeđeni i hospitalizovani u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Policija je obavila uviđaj i radi na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.

Do nesreće je, kako saznajemo, došlo usljed slijetanja automobila sa ceste i strahovitog udara u drvo pored puta. Asistenciju službenicima policije pružali su pripadnici Vatrogasne jedinice iz Srebrenika koji su sjekli lim na karoseriji automobila kako bi došli do povrijeđenih osoba.

image
Pripadnici Vatrogasne jedinice iz Srebrenika su sjekli lim automobila kako bi došli do povrijeđenih / Facebook

Prema riječima mještana Međiđe Srednje, nastradala Emina Bušovac i njeno troje djece te njena poznanica J. T. bili su na proslavi rođendana u ovom naselju kod izvjesnog Redže, te su tri sata iza ponoći krenuli kući u Brčko.

“Ovo nije jedina nesreća koja se desila na ovom mjestu. Ovdje se, nakon dužeg pravca, nalazi veća krivina koja može zavarati vozače koji ne poznaju put. Ove žene su iz Brčkog, tako da je normalno da nisu znale da se radi o opasnoj krivini. Cesta je sigurno bila i klizava, jer je sinoć bilo prohladno… Na istom mjestu moj prijatelj je prije 5-6 godina sletio s ceste, ali, srećom, nije doživio sudbinu nesrećne žene koja je poginula”, priča nam jedan od stanovnika naselja Međiđa Srednja.

Obdukcija

Iz Tužilaštva TK-a potvrđeno je da će biti izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih, kao i za vađenje krvi i urina od J. T. koja je upravljala Citroënom.