Detalji istrage ubistva na kućnom pragu: Raspitivao se za tračeve o djevojci, pa zapucao

Aleksandar Bubnjević (28) je u srijedu oko 23 sata došao do kuće Miroslava Tatića (52), u banjalučkom naselju Lazarevo, da se raspita šta se dešavalo dan ranije na proslavi rođendana i zašto se šire glasine o njegovoj maloljetnoj djevojci, rezultati su ovo istrage u koju je portal Srpskainfo imao uvid.

Postupajući tužilac tvrdi da je veče ranije Darko Tatić slavio rođendan i da je Bubnjević došao do njihove kuće po obrazloženje šta se desilo na proslavi i zašto se šire glasine.

– U kući je bio samo Miroslav i tada je došlo prvo do verbalnog, a zatim i do fizičkog sukoba između njih dvojice. Bubnjević je zatim iz pištolja nepoznate marke, koji je donio sa sobom, ispalio hitac u predjelu lijeve strane grudnog koša Tatića – navodi se u istrazi.

Tokom ročišta za određivanje pritvora Bubnjević je rekao da je svjestan djela koje je učinio.

– Kajem se zbog toga, ali nije mi bilo namjera da to uradim. Prihvatam svaku odluku suda – rekao je Bubnjević.

Međutim, tokom davanja izjave u Tužilaštvu Bubnjević je negirao da je ubio Tatića.

Zahtjev za pritvor

Izjava osumnjičenog nije uvjerila tužioca da promijeni odluku, pa je zatražio određivanje jednomjesečnog pritvora za Bubnjevića.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak, sakriti dokaze i uticati na svjedoke. Puštanje na slobodu osumnjičenog izazvalo bi, kako navode iz tužilaštva, uznemirenje javnosti.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je i da je izjava maloljetnice, koja je u kritično vrijeme bila sa osumnjičenim, takođe u pravcu odbrane Bubnjevića.

– Tokom saslušanja bila je potpuno hladnokrvna, kao da nije bila svjedok ubistva. Tvrdila je da Bubnjević nije bio naoružan, te da je bio napadnut. Imali su dovoljno vremena da pripreme svoje izjave, jer su uhapšeni gotovo sat vremena nakon ubistva – ispričao je izvor iz istrage.

Bolesna ljubomora

Bubnjević je osumnjičen da je u srijedu oko 23.30 došao pred porodičnu kuću Tatića kako bi se obračunao s Dejanom, zbog bolesne ljubomore koju je osumnjičeni imao prema maloljetnoj djevojci.

Motiv ubistva, prema saznanjima Srpskainfo, bio je sukob između osumnjičenog Bubnjevića i Dejana Tatića, sina ubijenog Banjalučanina.

Svađa zbog djevojke, kako su ranije ispričali sagovornici koji su željeli ostati anonimni, između dvojice mladića traje duži vremenski period.

– Kako u kući nije bilo Dejana, na vratima se pojavio otac koji je pokušao smiriti strasti kod osumnjičenog, ali nažalost nije uspio. Bubnjević je u Miroslava ispalio hitac koji je žrtvu pogodio u grudni koš, odnosno u srce, nanijevši mu teške povrede vitalnih organa od kojih je ubrzo preminuo – objasnio je izvor iz istrage.

Narkotici

Bubnjević je policiji odranije poznat po krivičnim djelima povezanim s krijumčarenjem narkotika.

Tako je u decembru 2014. uhapšen u akciji Policijske uprave Banjaluka kodnog naziva “Rosulje” zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Bubnjević je nakon istrage, suočen s dokazima, priznao krivično djelo, nakon čega je osuđen na dvije i po godine zatvora.

Bubnjević je juče u sudu rekao da je nakon ove presude „čist“.

U Policijskoj upravi Banjaluka naveli su da se ubistvo dogodilo u srijedu oko 23.30, a da je osumnjičeni za ubistvo uhapšen pola časa iza ponoći.

– Policija preduzima potrebne radnje, a u toku je uviđaj i izuzimanje tragova i predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Na licu mjesta bio je i dežurni tužilac – saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Obdukcija ubijenog Miroslava Tatića utvrdila je da je žrtva pogođena hicem u srce iz neposredne blizine. Metak je prošao kroz Tatićevo tijelo.

Na mjestu zločina pronađena je čaura, ali oružje kojim je izvršeno ubistvo za sada nije pronađeno. Upravo je ovo bio jedan od bitnih momenata da se osumnjičenom odredi jednomjesečni pritvor kako ne bi u potpunosti uništio tragove krivičnog djela.

Mediji

Postupajući tužilac smatra da postoji osnov da se Bubnjeviću odredi pritvor jer se radi o ubistvu, ali i zbog načina na koji je izvršeno.

– Postoje okolnosti zbog kojih smatram da je određivanje pritvora neophodno, jer bi puštanjem na slobodu osumnjičenog zasigurno dovelo do narušavanja javnog reda i mira od strane porodice i prijatelja oštećenog, koji bi bili revoltirani tom činjenicom – naveo je tužilac.

On je dodao da je ovaj događaj i medijski popraćen, što je izazvalo uznemirenje javnosti.

Vijest Detalji istrage ubistva na kućnom pragu: Raspitivao se za tračeve o djevojci, pa zapucao se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba