Dan žalosti u Kalesiji

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić je, prema zaključku Općinskog vijeća Kalesija subotu, 20. marta, ove godine proglasio danom žalosti na području cijele općine zbog smrti počasnog građanina Kalesije i osnivača ratne bolnice prof.dr. Ekrema Dizdarevića.

Prof.dr. Ekrem Dizdarević je preminuo jučer u 90. godini, a dženaza namaz bit će klanjana sutra na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli. Zbog zasluga u osnivanju ratne bolnice u Kalesiji gdje kao ljekar spasio na hiljade života pripadnicima Armije RBiH kao i civilima koji su ranjeni u toku agresije na našu domovinu, proglašen je počasnim građanimom općine Kalesija.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji s područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi danu žalosti, saopćeno je iz Službe za informiranje Općine Kalesija. (FENA)