Dajana protiv Tijane Bošković: BiH na Srbiju, sestre na suprotstavljenim stranama

Evropsko prvenstvo za odbojkašice počelo je 18. avgusta, a već danas nas očekuje interesantan duel. I te kako interesantan.

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Srbije započeti nastup na Evropskom prvenstvu.

Pored samog susreta ovih reprezentacija zanimljiv će biti i duel sestara Dajane i Tijane Bošković.

Dajana je reprezentativka Bosne i Hercegovine, dok njena tri godine mlađa sestra Tijana član je selekcije Srbije i jedna od najboljih odbojkašica na svijetu.

Naša reprezentativka je gostujući na N1 televiziji u emisiji “Novi dan” prokomentarisala ovaj susret i sestrino prisustvo na drugoj strani mreže.

“Oni znaju kako im je i vjerovatno nije jednostavno, roditelji će navijati za obje kćerke, oni su ovdje i podržat će nas u areni. Nismo puno pričali o ovom susretu. Tata je govorio da će navijati jedan set za jednu, drugi za drugu kćerku. Ja se nadam prije svega dobroj utakmici i neka bolji pobijedi.”, rekla je za N1 Dajana Bošković.

Do sada se nisu sastajale u reprezentativnim, ali jesu u turskom prvenstvu gdje Dajana nastupa za Kuzeyboru, dok je Tijana član Eczacibasi Vitra.

Susret između Srbije i Bosne i Hercegovine igra se danas sa početkom od 17 sati.

N1