Član Glavnog odbora i predsjednik IO za Kalesiju Fejzulah Mujanović uputio čestitku povodom Dana državnosti BiH

U povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine član Glavnog odbora SD BiH i predsjednik IO za Kalesiju profesor Fejzulah  Mujanović  uputio je čestitku:

„Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u svoje lično ime, i u ime  svih članova SD BiH  Kalesija upućujem iskrene čestitke svim građanima naše drage Kalesije kao i građanima Bosne i Hercegovine uz želju da svojim zajedničkim radom doprinesemo jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti. 

Uvjeren sam da će i oni koji Bosnu i Hercegovinu u ovom trenutku vide i žele učiniti drukčijom, zemljom za ostvarenje svojih ličnih interesa i ciljeva, bilo da se oni iskazuju unutar zemlje ili izvan njenih granica, shvatiti da je ovo država koja svoju budućnost ima samo kao zajednica svih naroda i građana koji u njoj žive i koja je zahvaljujući tome i opstala više od hiljadu godina.

Poručujem svima da je izgradnja naše jedine domovine i zajednice, na dobrobit svih nas, jedini put kojim ova zemlja treba i mora koračati,  i u kojoj će svi skupa raditi na očuvaju zajedništva, poštujući tuđe i drugačije. To je put ekonomskog razvoja i prosperiteta svakog njenog građanina, put koji nas vodi ka punopravnom članstvu u zajednici evropskih država kojoj povijesno i pripadamo.

S ponosom vam čestitam Dan državnosti i pozivam vas da svi zajednički radimo na jačanju socijaldemokratije stvarajući bogatiju, uređeniju, ljepšu i prosperitetniju, našu za sve nas Bosnu i Hercegovinu – kaže se u čestitki člana GO SD BiH  Fejzulaha Mujanovića.

„Sretan Dan Državnosti Bosne i Hercegovine!“ 

kalesijski.ba/redakcija@kalesijski.ba