Četiri policajca suspendovana zbog traženja i primanja mita

MUP RS putem društvenih mrežasaznali da su oni u toku noći 22. na 23. mart primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška uhapsili su četiri pripadnika PU Gradiška V.G, B.Š, N.D. i R.S. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo primanje mita.

Policijski službenici su putem društvenih mreža došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23. mart prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje, navode iz MUP-a i dodaju da.sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

“Ova lica su odmah suspendovana i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv istih. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima koji su sarađivali sa policijom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, saopštili su iz policije.