Budući prvačići u OŠ Kalesija posadili po jedno drvo

Ekološki savez “Eko-zeleni” TK u saradnji sa Općinom Kalesija i menadžmentom OŠ “Kalesija” danas je organizovao eko-pedagošku aktivnost “Posadi drvo” koja je posvećena upisu djece u prvi razred osnovne škole

Naime, ove godine planirano je da u OŠ Kalesija bude upisano pet razreda prvačića, a svaki od tih razreda danas je zasadio i po jedno drvo koje će njegovati i brinuti se o njemu tokom narednih godina školovanja.

 

 

„Mi smo danas zajedno sa prvačićima zasadili ranu trešnju poznatiju kao „Mostarku“ , pitomi kesten, šljivu te crnu i bijelu lipu. Želimo da mališani prate kako raste drvo i ustvari kako raste njihovo znanje kroz školu“, rekao je predsjednik Ekološkog saveza „Eko-zeleni“ TK dr. Muhamed Omerović.

 

Prema riječima šefice u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hate Mujčinović, ova
akcija je za svaku pohvalu i trebala bi nastaviti i naredne godine ne samo u ovoj školi nego u svim drugim, a Općina Kalesija će uvijek dati podršku kako finansijsku tako i materijalnu.

U ime Općine Kalesija ovoj aktivnosti prisustvovali su pored Hate Mujčinović i savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović te sekretar Općine Kalesija Mujo Tosunbegović.