Brinete: Ove boje kose će vas podmladiti ovog proljeća

Ako ste dama koja ima prirodno smeđu boju kose (bez obzira na njenu nijansu), onda vam je možda poznato i da postoji tako mnogo opcija na koje je možete osvježiti i izgledati čak dosta mladalačkije. Donosimo par odličnih prijedloga za ovu sezonu.

Osunčani pramenovi


Pramenovi su idealna opcija koja u potpunosti može osvježiti izgled, a tek par plavih pramenova u blizini lica daće vašoj kosi stil koji podsjeća na dugi, ljetni dan na plaži. Kada je riječ o boji pramenova, neka to bude plava koja naginje zlatnim nijansama (umjesto platinaste ili klasične plave), jer će vaš stil tako izgledati prirodnije.

Smeđa gljiva


Ova prigušena boja je sve samo ne dosadna, zahvaljujući jedinstvenoj hladnoj nijansi koja pada negdje između pepeljasto plave i sive. Štaviše, ovo je trenutno i jedna od najpopularnijih boja kose u svijetu.

Zlatno ružičasta


Zlatno ružičasta jedna je od savršenih nijansi koja vam pomaže da posvijetlite smeđe pramenove dok korijen kose ostaje u prirodnoj nijansi. Ova boja postaje još ljepša i privlačnija kako blijedi pa, ono što počinje kao zlatno ružičasta nijansa, završava kao puder ružičasta sa zlatnim podtonovima tokom vremena.

Smoky brineta


Ovaj prelaz od crne ka smeđoj zaista je fenomenalan te je i dokaz da ne morate uvijek birati jako svijetle nijanse kako biste izgledale odlično. Pored toga, tamije nijanse su i zdravije za kosu od blajhanja pa će vam vaši pramenovi biti i više nego zahvalni.

Klasični ombre


Ombre je postao jako popularan prije par godina, a radi se o stilu kod kojeg su svijetle nijanse savršeno uklopljene sa smeđom bojom kose. Ovaj izgled mnogo je prirodniji od nekih drugih tehnika posvjetljivanja kose, zahvaljujući progresivnom načinu na koji kosa “blijedi” od korijena ka vrhovima. A, pored toga, ne morate brinuti ni kada se pojavi izrast, jer to samo dodaje cjelokupnom izgledu.

Bronde


Savršena kombinacija smeđe i plave, bronde je veoma veliki hit unazad par sezona pa tako i ove. Ovo je veoma živahan stajling, a može vam biti i odlična početna tačka ukoliko vam je cilj da, nekada u skorije vrijeme, u potpunosti pređete na plavu boju kose.

Autor: minimagazin.info